Italijan malom barkom doputovao do Smedereva
Foto: KURIR

Povezuje ljude

Italijan malom barkom doputovao do Smedereva

Srbija -
Đakomo di Stefano plovi, jede i spava u maloj barci koja je napravljena u Veneciji i nastoji da pokaže kako može i bez novca da se plovi i komunicira sa ljudima

SMEDEREVO - Italijan Đakomo di Stefano doputovao je u maloj barci u Smederevo, na putovanju od Londona do Istanbula na kojem prolazi kroz 16 država.

Ovaj Italijan je ceo život posvetio rekama i očuvanju voda i plovi u maloj barci koja je napravljena u Veneciji. U barci jede i spava, živi život pustolova i zaljubljenika u vodu i reke.

Ploveći Dunavom našao se u Smederevu gde upoznaje nove prostore i ljude. Bez novca i sam na brodu, veruje da postoje dobri i gostoljubivi ljudi i upravo na takve i nailazi. Kada mu je teško i zatreba mu pomoć, zastane.

Oluja i košava usidrili su ga kod Veslačkog kluba u Smederevu gde je upoznao nove predele - Smederevsku adu i rukavac, ali i ljude koji su mu ponudili smeštaj i hranu, ne tražeći i ne očekujući ništa za uzvrat.

Nepokolebljiv je u svojoj nameri da pokaže da može i bez novca da se plovi i komunicira sa ljudima, ali i da reka povezuje ljude.

I kada stigne do Istanbula, Di Stefano je istakao da to neće biti kraj njegovog putovanja, jer želi da upozna još ljudi, da od njih uči i dalje prepričava svoje doživljaje. Od Mađarske ga prati i dvočlana italijansko-argentinska ekipa koja će o njegovom putovanju napraviti dokumentarni film.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track