(VIDEO) HUMANITARNA AKCIJA U NIŠU: Demonstranti kolektivno dali prilog za izlečenje malog Andrije
Foto: Printscreen/YouTube

Lep prizor u Obrenovićevoj ulici

(VIDEO) HUMANITARNA AKCIJA U NIŠU: Demonstranti kolektivno dali prilog za izlečenje malog Andrije

Srbija -

NIŠ - Deseti dan protesta pod nazivom „Protiv diktature“ studenti i građani su svojim prilozima pomogli banku dobročinstva niške humanitarke Marine Adamović kojim se pomaže malom Andriji Stanišiću iz Niša, a u lečenju deformiteta kičme.

Marina Adamović, izuzetna žena hrabrog i toplog srca, podržala je ove proteste studenata i građana koji protestuju zbog, kako navode, poremećenih merila vrednosti u svim sferama života Srbije.

Foto: Printscreen/YouTube
Foto: Printscreen/YouTube

Scena je u sredu zaista bila takva da od nje mogu poći suze. Jedan po jedan od učesnika protesta su davali svoje priloge kako bi sakupili 718.000 dinara, koliko nedostaje za njegovo lečenje.

Foto: Printscreen/YouTube
Foto: Printscreen/YouTube

"Društvo! Danas ćemo tokom naše rute i još jednog protesta u nizu izvesti akciju doniranja novca u „Banku dobročinstva“ koja se nalazi u Obrenovićevoj ulici. Cilj nam je da pomognemo Marini Adamović u humanitarnom radu, ali i malom Andriji iz Niša za korekciju deformiteta kičme. Potrebno je skupiti još 718.000 dinara do 18. aprila. Svaki prilog je dobrodošao", napisali su na svojoj FB stranici organizatori protesta.

Hitno potrebna pomoć malom Andriji

Andrija je rođen 2004. godine u Nišu, a do sada je imao čak šest operacija – tri operacije kičmenog stuba i tri vezane za dvanaestopalačno crevo. Ovaj mališan pravi je borac, veoma je uporan i voli da pobeđuje. Zato je i siguran da će uz pomoć dobrih ljudi uspeti da pobedi i ovaj put.

Andrija ide u osnovnu školu, odličan je učenik, i obožava sve vezano za istoriju. Ima jako puno drugara koji su mu velika podrška. Kao i svaki dečak voli da igra igrice na kompjuteru, ali pored toga on je sjajan i u jednoj ozbiljnoj igri - šahu.

Kako bi mu se stanje poboljšalo, Andriji je neophodna korekcija deformiteta kičme i ekspanzija grudnog koša pomoću posebnog implantanta. Porodica nema finansijske mogućnosti da plati intervenciju koja je malom Andriji potrebna i apeluje na sve koji su u mogućnosti da pomognu njihovom detetu.

Da pomogneš Andriji upiši 186 i pošalji SMS na 3030!

(Građanin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track