KASETNIM BOMBAMA I RAKETAMA ZASULI PUTNIČKI AUTOBUS KOD PEĆI: 18 godina od zločina kod Savinih voda
Foto: Beta

DA SE NE ZABORAVI

KASETNIM BOMBAMA I RAKETAMA ZASULI PUTNIČKI AUTOBUS KOD PEĆI: 18 godina od zločina kod Savinih voda

Srbija -

Trećeg maja 2017. navršilo se 18 godina od tragedije kod Savinih voda kod Peći kada su NATO avioni na putu Peć-Kula-Rožaje raketirali na putnički autobus u kome je poginulo najmanje 20, a ranjene 43 osobe.

Do napada u blizini mesta Savine vode je došlo oko 12 sati, u trenutku napada, pored autobusa "Đakovica prevoza", na putu u blizini, bila su i tri civilna automobila koji su takođe pogođeni. Pogođeni autobus je bio pun putnika, među kojima je bilo mnogo žena i dece. Kasnije je saopšteno da je najmanje 17 osoba poginulo, dok je više od 40 ranjeno u tom napadu NATO.Pozivajući se na Radio Crne Gore, kasnije je objavljeno da je poginulo 20 osoba, dok je najmanje 10 teško ranjeno.

Inače avijacija NATO "zasipala" je to područje kasetnim bombama više od dva sata. Na mestu napada ostao veliki broj neeksplodiranih kasetnih bombi, koje su onemogućavale spasilačkim ekipama da evakuišu ranjenike.

U bolnicu u Peći smeštene su 43 osobe. Većina ranjenih zadobila je povrede od gelera. Većina ranjenih su Srbi, ali bilo je i Albanaca i Roma.

Predstavnici NATO-a najpre nisu mogli da komentarišu izveštaje o napadu, a zatim narednog dana nisu mogli da potvrde napad na uatobus pun putnika. Onda je jedan zvaničnik Alijanse, koji je zahtevao anonimnost, izjavio da je zona u kojoj je izvršen napad "borbena zona", pa je "autobus. možda upao u zasedu", pošto su poslednjih dana na tom području registrovane borbe između srpskih snaga i albanskih terorista.

(EPK)POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KOŠARE- srpski vojnici krvlju crtali mape !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track