Dogovorena koalicija u Kruševcu, DS u opoziciji

Dogovorena koalicija u Kruševcu, DS u opoziciji

Srbija -
Srpska napredna stranka će uvažiti i kvalitetne ljude iz Demokratske stranke bez obzira na to što će ta partija biti u opoziciji, rekao član predsedništva SNS Bratislav Gašić

KRUŠEVAC - Novu lokalnu vlast u Kruševcu činiće SNS, SPS-JS, DSS i Pokret za promene dr Branislava Katančevića, dok će u opoziciji ostati jedino Demokratska stranka koja je u prethodnom periodu bila stožer vlasti, potvrdili su lideri tih partija.

Koalicioni sporazum biće potpisan najverovatnije do kraja nedelje.

"Srpska napredna stranka od prvog dana, posle izbora traži jedan širi konsenzus svih političkih partija kako bi rešavala nagomilane probleme u Kruševcu. Ova koalicija upravo zbog toga garantuje stabilnost i ja verujem da ćemo do kraja nedelje potpisati koalicioni sporazum", rekao je Bratislav Gašić, član predsedništva SNS.

On je dodao da će SNS uvažiti i kvalitetne ljude iz Demokratske stranke bez obzira na to što će ta partija biti u opoziciji.

Ovu koaliciju potvrdio je i Branislav Katančević, lider lokalnog Pokreta za promene, koji je izrazio uverenje da će koalicioni sporazum biti potpisan veoma brzo i dodao da stabilna skupštinska većina ne ostavlja prostor manjim strankama za ucenu.

I članovi gradskog odbora DSS sinoć su doneli odluku o potpisivanju sporazuma sa SPS, SNS i Pokretom za promene.

"Prilikom razgovora nije bilo puke partijske podele što je nama bilo izuzetno važno. Insistirali smo na jedinstvu i dobrim kadrovima i očekujem da ćemo i koalicioni sporazum vrlo brzo potpisati", rekao je Dragan Azdejković iz DSS.

SPS će u toku dana verifikovati ovu koaliciju, potvrdio je Siniša Maksimović iz te partije i dodao da se dogovor o personalnim rešenjima takođe privodi kraju.

Na konstitutivnoj sednici skupštine grada održanoj 15. juna verifikovani su mandati 68, od ukupno 70 odbornika, dok će se na narednoj sednici birati predsednik, zamenik predsednika i sekretar skupštine, kao i gradonačelnik i gradsko veće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track