(VIDEO) VANDALIZAM NA GROBLJU U KRUŠEVCU: Majčin grob mi razrušili na Zadušnice!
Foto: Kurir

OSKRNAVLJENA GROBNA MESTA

(VIDEO) VANDALIZAM NA GROBLJU U KRUŠEVCU: Majčin grob mi razrušili na Zadušnice!

Srbija -

KRUŠEVAC - Kruševljani koji su u subotu, na Zadušnice, obišli grobove svojih predaka, zatekli su na starom kruševačkom groblju nemili prizor, razrušene grobove!

foto: Kurir

T.C (57) iz Kruševca koji je u subotu zatekao oskrnavljene grobove svojih predaka, zatečen je prizorom, ali napominje da ovo nije prvi put da vandali vršljaju po groblju u Kruševcu.

foto: Kurir

"U subotu sam krenuo da obiđem grobove gde su mi sahranjeni baba, deda, majka, očuh...Kada sam stigao na groblje video sam oskrnavljene grobove. Slučaj sam odmah prijavio dežurnom grobaru, a on mi je rekao kako su narkomani jurili guštere i da je tako došlo do vandalizma", kaže za Kurir ogorčeni Kruševljanin i dodaje da se njemu ovo prvi put desilo, ali da su slučajevi vandalizma beleženi i ranije, a počinioci nikada nisu pronađeni.

foto: Kurir

Ovoga puta uz grob njegovih predaka, oštećena su još tri, četiri grobna mesta sa kojih je skinut mermer.

T.C. se za pomoć obratio i nadležnima u njegovom gradu, od kojih nije dobio konkretan odgovor, već mu je rečeno da im se u ponedeljak ponovo javi.

foto: Kurir

"Obavestio sam komunalnu službu, a oni policiju. Prema mojim procenama, šteta će me koštati oko 30.000 dinara", kaže na kraju T.C.

(Kurir.rs/N.M., Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track