STRAŠNO: Dečaka (7) pas lutalica izujedao po licu
Foto: T.S.

POVREĐEN MALIŠAN U VRANJU

STRAŠNO: Dečaka (7) pas lutalica izujedao po licu

Srbija -

Sedmogodišnjeg B. C. iz Vranja u ponedeljak je za lice izujedao pas lutalica. Dečaku je pomoć ukazana u vranjskoj bolnici, ali ožiljci na duši nisu zarasli.

- Mališani su se igrali ispred zgrade u naselju Ledena stena, kao i svakog drugog dana. Takođe, svakog dana se pored dece šetaju psi lutalice. Prekjuče je jedan od pasa prišao deci, koja su se obradovala misleći da kuca hoće da se igra i da se mazi. Međutim, pas je iznenada skočio, ujeo moje dete za usta, odgrizao mu deo usne i probušio nozdrvu.

Dete je krvavo vrisnulo, potrčalo prema zgradi, a ostala deca su se u strahu razbežala. Videli smo sve s terase, istrčali smo i dete odmah odveli u Hitnu pomoć, odakle su nas uputili na ORL. Doktor mu je ušio usnu i dao terapiju. Bili smo i kod psihijatra jer je sedmogodišnjak istraumiran, uplašen je, ne spava, ne može da jede, ima bolove. Hranim ga pomoću šprica - priča uznemireno Nela Ćurčija, majka povređenog dečaka.

Doktori su joj rekli da ovo nije usamljeni slučaj, već da se svakodnevno susreću s pacijentima koji dolaze s povredama zadobijenim od napada pasa. Prema njenim rečima, u naselju Ledena stena stalno ima pasa lutalica.

- Još uvek nismo došli sebi, a drugi pas nas je napao. Srećom, pas je mali, ja sam bila pored dece. Borila sam se i rukama i nogama da pas ne pride deci, te je posle više nasrtaja odustao. Prijavila sam slučaj nadležnima - kaže Nela, koja ističe da njena deca vole pse.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Kako se odbraniti ako vas pas napadne?

Kurir / T. S.

Foto: T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja