ZAPALILA SE JOŠ JEDNA DEPONIJA: Meštan i Bajmoka se gušili od smrada i dima
Foto: N.H.

vatrogasci na terenu ceo dan

ZAPALILA SE JOŠ JEDNA DEPONIJA: Meštan i Bajmoka se gušili od smrada i dima

Srbija -

SUBOTICA -Deponija smeća koja se nalazi na privatnom zemljištu u Bajmoku, u sredu se ponovo zapalila, a požar je zapretio da se raširi po okolnim parcelama i njivama, što je prestrašilo paore čiji su zasadi u okolini. Vatrogasci su gasili vatru čitavog dana, jer se požar naglo širio, da su se gađenju pridružile i jedinice vatrogasaca iz Subotice.

foto: N.H.

Odmah se zapalilo oko 250 kvadrata prostora, a pošto je na tom delu stajao različit otpad, u debelim naslagama, od po nekoliko metara i nakon gašenja deponije, na smeću je i dalje tinjao gust dim tokom čitave noći, što je u selu izazvalo probleme, jer su se meštani gušili od smrada i dima.

Između srede i četvrtka noću, dim je gušio Bajmočane od centra naselja, do Kaćmarskog puta, na Rati, u ulicama Maršala Tita, Bunjevačka i okolnim, jer je požar širio severac, koji na severu Bačke duva skoro neprestano i u najtoplijim danima.

foto: N.H.

Bivša ciglana je Bajmočanima bila najbolji teren za odlaganje smeća, jer taj problem u selu postoji godinama. Nerešeno pitanje odlaganja otpada dovelo je i do gomilanja životinjskog otpada, pa je pre nekoliko meseci stanovništvo bilo uplašeno, zbog uginulih životinja koje je neko ostavio na bivšoj rampi.

Bivša ciglana je sada u vlasništvu PTP „Dubrave“, ali ugrožene su često i javne i privatne površine u okolini, pošto se problem odnošenja otpada iz ovog naselja, nedaleko od Subotice, ne rešava godinama, na odgovarajući način.

(Kurir.rs/N.H.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Da li će Tužilaštvo istražiti Vučićevu ulogu u paljenju američke ambasade?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track