ĐORĐE VUKADINOVIĆ I DIJANA VUKOMANOVIĆ: Novi zaštitnik građana  izabran da se ništa ne pita i da se ne meša u svoj posao
Foto: Nebojša Mandić

konferencija za štampu

ĐORĐE VUKADINOVIĆ I DIJANA VUKOMANOVIĆ: Novi zaštitnik građana izabran da se ništa ne pita i da se ne meša u svoj posao

Politika -

Poslanik poslaničke grupe Nova Srbija – Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović ocenio je danas da Zoran Pašalić ne ispunjava uslove za obavljanje funkcije zaštitnika građana i da su u pitanju pre svega stručni, ali i etički kriterijumi.

foto: Fonet Nenad Đorđević

Vukadinović je rekao da je Pašalić izabran na tu funkciju zato što je “najbezazleniji i najbezopasniji”, odnosno zato što neće doći u iskušenje da tu funkciju upotrebi za sopstvenu promociju, niti će da pravi političku karijeru.

On je ocenio da je vladajuća koalicija za ovako važno mesto, kao što je zaštitnik građana, predložila osobu čiji je stručni kvaliteti diskvalifikuju po mnogo čemu.

Vukadinović je istakao da je posebno zabrinjavajuće i skandalozno što u Pašalićevoj biografiji koja je dostavljena poslanicima ne postoje neki elementarni podaci koji moraju da se daju kada se konkuriše za bilo koje mesto.

foto: Marina Lopičić

Nije navedeno šta je studirao, koliko godina i sa kojim prosekom je završio fakultet, precizirao je Vukadinović.

Poslanica NS - Pokret za spas Srbije Dijana Vukomanović je, kritikujući Zorana Pašalića, iskoristila priliku i da se osvrne na nedavno izabranu premijerku Anu Brnabić, opaskom da je Saša Janković "veća zvezda" od premijerke, jer je na predsedničkim izborima, na kojima je učestvovao, osvojio glasove, a premijerka, kaže Vukomanović, "nije osvojila nijedan glas".

(Kurir.rs/FoNet/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Da li će Tužilaštvo istražiti Vučićevu ulogu u paljenju američke ambasade?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track