SEĆANJE NA HEROJE U PROKUPLJU: Večna zahvalnost Gvozdenom puku
Foto: Dado Đilas

SPOMEN-OBELEŽJE

SEĆANJE NA HEROJE U PROKUPLJU: Večna zahvalnost Gvozdenom puku

Srbija -

Opština Prokuplje je u znak zahvalnosti junacima Drugog pešadijskog puka „Knjaz Mihailo“, koji su 12. oktobra 1918. godine oslobodili Prokuplje, odlučila da izgradi spomen-obeležje i spomen-park

U opštini Prokuplje biće izgrađeni spomen-obeležje i spomen-park u znak zahvalnosti Drugom pešadijskom puku „Knjaz Mihailo“ iz Prvog svetskog rata, rekao je juče zamenik predsednika opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

On je agenciji Beta kazao da je „dosad sve konkretizovano kako bi do 12. oktobra 2018. svečano bio otvoren spomen-park u blizini železničke stanice, na mestu odakle je Gvozdeni puk krenuo u rat i večnu slavu“.

- Opština Prokuplje je u znak zahvalnosti junacima Drugog pešadijskog puka „Knjaz Mihailo“, koji su 12. oktobra 1918. godine oslobodili Prokuplje, odlučila da izgradi spomen-obeležje i spomen-park - rekao je Paunović.

Za izgradnju spomen-obeležja komisija je izabrala idejno rešenje akademskog vajara Čedomira Ristića, a za izgradnju spomen-parka idejno rešenje arhitekte Milana Radovanovića.

Komisija je raspisala javni konkurs za izradu projektno-tehničke dokumentacije, a u toku je i formiranje radnog tela za prikupljanje, praćenje i kontrolu trošenja finansijskih sredstava za realizaciju tog projekta.

Kurir / E.K.

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track