(FOTO) PREDLOG DIREKTORA ZMAJEVIH IGARA: Od iduće godine Rašine dečije igre u Kikindi
Foto: Saša Urošev

Najstarija dečija manifestacija u našoj zemlji

(FOTO) PREDLOG DIREKTORA ZMAJEVIH IGARA: Od iduće godine Rašine dečije igre u Kikindi

Srbija -

KIKINDA - Iako se najstarija dečija manifestacija u našoj zemlji, svojevremeno, održavala u mnogim gradovima širom Srbije, najmlađi u njenim sadržajima mogu da uživaju još samo u Novom Sadu i Kikindi.

Raspevano i razigrano je tokom prethodna dva dana bilo u Kikindi na 24. “Zmajevim dečijim igrama”. Dok su najmlađi uživali u bogatom programu i druženju s dečijim stvaraocima Dušan Pop Đurđev, direktor „Zmajevih dečijih igara”, izneo je zanimljiv predlog:

foto: Saša Urošev

- Predložio sam kolegama iz kikindskog Kulturnog centra da naredne godine organizujemo “Rašine dečije igre”. Raša Popov uvek je bio rado viđen gost na “Zmajevim dečijim igrama”. Ne treba zaboraviti da je on rođen nedaleko odavde, u Mokrinu. Ako bude dobre volje možda ćemo preimenovati “Zmajeve dečije igre” u “Rašine dečije igre”. U njima će i dalje živeti duh čika Jove i zmajevaca. Zbog nedostatka finansijskih sredstava, ali iznad svega dobre volje, najstarija dečija manifestacija u Srbiji, održava se još samo u Novom Sadu i Kikindi - kaže Dušan Pop Đurđev.

foto: Saša Urošev

Kao što je poznato, uvek i na svakom mestu, Raša Popov je s ponosom govorio da je iz Mokrina, a u rodno selo, pa i u Kikindu, dolazio je kad god je mogao. Ostaje da se vidi da li će se naredne godine u Kikindi održati dečije igre u čast poznatog književnika, publiciste, glumca i novinara, ili će naziv tradicionalne manifestacije ostati nepromenjen.

Kao i ranijih godina, programe “Zmajevih dečijih igara” ispratilo je i u njima aktivno učestvovalo, više od 1.000 mališana. Deca i njihovi roditelji uživali su u nastupu Branimira Rosića ''Avanture leteće gitare''. Zabavili sui h Tode Nikoletić, Dejan Aleksić, Goran Novakov, Ana Babić i Dušan Pop Đurđev.

(Kurir.rs/S. Urošev/Foto: Saša Urošev)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track