DECA VELIKOG SRCA: Đaci pirotske gimnazije sakupljaju voće i povrće za Narodnu kuhinju
Foto: AP/Ilustracija

hUMANITARNA AKCIJA

DECA VELIKOG SRCA: Đaci pirotske gimnazije sakupljaju voće i povrće za Narodnu kuhinju

Srbija -

PIROT - Đački parlament pirotske Gimnazije organizovao je danas humanitarnu akciju pod sloganom "Hranimo se zdravo i mi, budimo humani svi'' tokom koje su učenici ove škole uz podršku profesora prikupili voće i povrće za korisnike Narodne kuhinje u Pirotu.

Akcija je organizovana povodom Svetskog dana zdrave ishrane, a po oceni organizatora akcije, odziv gimnazijalaca je odličan i oni su još jednom pokazali svoju humanost na delu.

Prikupljeno voće i povrće predaće predstavnicima Crvenog krsta Pirota, koji će ove proizvode koristiti za pripremu jela u Narodnoj kuhinji.

foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Učenica trećeg razreda Gimnazije i predsednica Đačkog parlamenta Luna Pop-Krstić rekla je da akcijom želeli da pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

"Odziv učenika u prvoj smeni je dobar a očekujemo da tako bude i u drugoj smeni. Drago nam je što na ovakav način možemo da pomognemo korisnike Narodne kuhinje u gradu", kazala je Luna Pop-Krstić.

Potpredsednica Djačkog parlamenta, takodje učenica trećeg razreda Ana Tošić rekla je da su veliku pomoć u organizovanju akcije dobili od svojih razrednih starešina i profesora.

"Srećna sam zbog toga što možemo da pomognemo rad Narodne kuhinje i što smo još jednom pokazali svoju humanost", rekla je Ana Tošić.

Profesorka biologije Aleksandra Zdravković je prijatno iznenadjena velikim odzivom učenika koji su se aktivno uključili u ovu humanitarnu akciju.

"Naši djaci su pokazali da nisu samo dobri učenici već i humani ljudi. I na časovima biologije govorim o zdravoj hrani. Ovi mladi ljudi pokazali su svoju humanost i da sreću čine male stvari", navela je ona.

(Kurir.rs/Beta/Foto: AP/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track