Najnovije vesti

NEZAPAMĆENI SKANDAL NA GROBLJU U BAČKOJ PALANCI, MEŠTANI ZGROŽENI: Mrtvu babu opljačkali uoči sahrane!
Foto: Dragan Kadić

slučaj prijavljen policiji

NEZAPAMĆENI SKANDAL NA GROBLJU U BAČKOJ PALANCI, MEŠTANI ZGROŽENI: Mrtvu babu opljačkali uoči sahrane!

Srbija

BAČKA PALANKA - Porodica Torlaković u Bačkoj Palanci je povređena, Palančani su zapanjeni, a zaposleni na Gradskom groblju, kojim upravlja opštinsko Javno komunalno preduzeće "Komunalprojekt“ obrukani jer je ustanovljeno da je s mrtve žene "neko“, najverovatnije od zaposlenih, skinuo, odnosno ukrao minđuše od punog zlata.

 

"Mama Ljubica je preminula u petak, 24. novembra, a u 14.30 sati odneta je na groblje u hladnjaču“, kažu vidno potrešeni, ali i ljuti Torlakovići.

 

foto: Beta/Emil Vaš

 

Sahrana je bila zakazana i obavljena u subotu, 25. novembra, u 12 sati, a pokojnica je doneta je kapelu u 10 sati.

 

"Kada smo došli, skinuli smo joj maramu, i, na naše zaprepašćenje, na njenim ušima nije bilo zlatnih minđuša koje 33 godine nije skidala, osim dva-tri puta kada smo ih čistili. Prsten i sat na ruci su ostali, verovatno zato što se vide, a onaj ko je s mrtve žene ukrao minđuše verovatno nije mislio da ćemo skinuti maramu. Slučaj smo prijavili policiji i čekamo da se utvrdi ko je lopov“, kažu u porodici Torlaković.

 

Kako su preneli lokalni mediji, u Bačkoj Palanci su zgroženi, a stari radnici na Gradskom groblju kažu da se tako nešto nikada nije desilo.

 

foto: Dragana Udovičić

 

"Zbog propusta u rukovođenju, organizaciji i pružanju pogrebnih usluga, koje su imale za posledicu nemili događaj, protiv svih odgovornih lica koje imaju veze s njim unutar Radne jedinice "Groblje" pokrenut je disciplinski postupak u skladu s kolektivnim ugovorom“, navodi u zvaničnom saopštenju za javnost direktor JKP „Komunalprojekt“ Aleksandar Bogunović, koji je na toj funkciji od prošle godine.

 

"Disciplinski postupak pokrenut je s ciljem da se nešto tako ne ponovi. Očekujem da će istraga koju će voditi nadležni organi odrediti i ličnu krivičnu odgovornost i tima staviti tačku na taj nemili događaj“, dodaje se.

 

(Kurir.rs/Dnevnik/M. Sudžum/Foto: Dragan Kadić, Ilustracija)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo kako su kažnjeni učenici iz Aranđelovca koji su maltretirali devojčicu!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...