(VIDEO) ZAUSTAVITE INTERNET, IMAMO POBEDNIKA: U Leskovcu svečano otvorena septička jama!
Foto: Printscreen

(VIDEO) ZAUSTAVITE INTERNET, IMAMO POBEDNIKA: U Leskovcu svečano otvorena septička jama!

Srbija -

Septička jama u dvorištu osnovne škole u Miroševcu je sanirana, pa 161 učenik ove leskovačke škole sa 7 isturenih odeljenja od danas može da koristi školske toalete, sanirane još 2012. godine, koji su uglavnom bili van upotrebe zbog izlivanja ovog sakupljača otpadnih voda.

foto: Printscreen

Ovu investiciju, odnosno, saniranu kanalizaciju, kako su naknadno rekli zvaničnici, obišao je danas šef Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni ekonomski razvoj Leskovca Bojan Tojaga sa sardnicima, koji se na početku konferencije za medije izvinio novinarima zbog jučerašnjeg „rogobatnog“ mejla koji je stigao iz tog odelenja. U tom mejlu mediji su se pozivali da isprate puštanje u rad septičke jame.

foto: Printscreen

Na početku bih hteo da se izvinim novinarima zbog mejla iz društvenih delatnosti gde se, zapravo, pozivaju na puštanje u rad septičke jame. Možda je to rogobatan, grub, način, možda bi bilo mnogo bolje da zajednički pratimo završetak radova na sanaciji kanalizacione mreže ili nešto slično. Verujem, međutim, da je ovo dobro jer smo na neki način uspeli da skrenemo pažnju široke javnosti na stanje školskih objekata u selima“, kazao je Tojaga, dodajući da je septička jama na ulazu u školskom dvorištu, te da su učenici gazili kroz njen sadražaj pri svakom izlivanju.

On je kazao i to da lokalna samouprava godišnje izdavaja 565 miliona dinara za obrazovanje u Leskovcu, od čega 208 miliona za osnovno obrazovanje.

Nažalost, veliki deo tog novca odlazi na tekuće troškove i jubilarne nagrade.

Ove godine po prvi put izdvajamo 42 miliona dinara, koji će otići na tekuće održavanje, kao i na investiciono održavanje. Jer, ako u gradskim školama ili u Ustanovama za odrase i starije ugrađujemo grejače čak i u oluke. Upravo ovo je trebalo da bude smisao ove konferencije“, pojasnio je Bojan Tojaga.

(Kurir.rs/Jugmedia/Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 24 ČASA STRAŽA ZA NIČIĆEVE LJUBIČICE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track