Pančevci tuku lekare Hitne pomoći
Foto: Jutjub

Pančevci tuku lekare Hitne pomoći

Srbija -
Stravična slika. Mi smo stigli za 9 minuta, sačekali su nas na ulici odmah. Nismo ni stigli da izađemo iz kola, a već su nas napali. Krenuli su prvo mene da udare. Ja sam vozač pa su odustali i krenuli su na lekara objašnjava Nenad Minić

PANČEVO – Za poslednjih šest meseci dogodila su se tri napada na ekipu Hitne pomoći koja je na terenu pokušavala da ukaže pomoć ljudima kojima je pomoć bila neophodna. Poslednji incident dogodio se pre nekoliko dana u Starčevu.

Ekipa Hitne pomoći je po pozivu krenula u Starčevo kako bi ukazala pomoć ženi koja je bila u besvesnom stanju. Za devet minuta ekipa stiže na mesto poziva ali po izlasku iz kola fizički su napadnuti vozač i lekar Hitne pomoći.- Stravična slika. Mi smo stigli za 9 minuta, sačekali su nas na ulici odmah. Nismo ni stigli da izađemo iz kola, a već su nas napali. Krenuli su prvo mene da udare. Ja sam vozač pa su odustali i krenuli su na lekara objašnjava Nenad Minić vozač u Hitnoj pomoći.Kada je lekar Hitne pomoći Velibor Radusinović izašao iz vozila nije mogao da pregleda ženu koja je ležala jer ga je rodbina verbalno vređala dok ga je jedan muškarac gurao i udarao.- Prosto nam nisu dozvolili da skrenemo sa glavnog puta, nego samo prednjim levim točkom. Istrčala je grupa od tri – četiri čoveka, muškaraca i žena, koji su uz najpogrdnije i najneumesnije psovke krenuli prema vozilu. Napadač je šutnuo u prednji branik vozila. Prvo je krenuo da napadne vozača, a onda sam ja izašao sa suvozačke strane vozila i napadač se okrenuo prema meni. Obratio mi se najgorim psovkama sa pitanjem gde ste do sada, tek sad dolazite, zar vam toliko vremena treba... I svom silinom je počeo da me gura. Iako je za glavu niži od mene, počeo jesvoj bes da iskaljuje na meni. Počeo je da me guši, sklonili su se, a ja sam uspeo da pozovem policiju direktno koji su rekli da su poslali patrolu. U takvim trenucima, svaki momenat dugo traje, i mnogo duže nego uobičajeno. Onda sam shvatio da je osoba o kojoj je reč i zbog koje su zvali, preminula. Oni su me gurali, udarali, da bih na kraju dobio udarac nogom u predelu donjeg stomaka od čoveka koji je mnogo sitniji i slabiji od mene- kaže dr Velibor Radusinović lekar u Hitnoj pomoći za RTV Pančevo.Doktor Radusinović naglašava da na žalost zaposleni u Hitnoj pomoći nisu zaštićeni jer se ovaj napad ne tretira kao na napad na službeno lice, već se samo podnosi krivična prijava. Takođe, naglašava da mu je bilo veoma teško da se suzdrži dok je napadnut na radnom mestu.- Trebalo mi je mnogo prisebnosti i strpljenja da ostanem priseban i da ne odgovorim na tako gnusne provokacije, čak i u smislu samoodbrane. Bilo mi je teško da se se suzdržim i kontrolišem kada me napala osoba koja je fizički slabija od mene kaže dr Velibor Radusinović.

Posle intervencije policije lakar Radusinović je pregledao ženu i mogao da konstatuje da je premunula naverovatnije od srčanog udara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track