U JAGODINI I KRAGUJEVCU SNEG NE PRAVI PROBLEME: Svi putevi su prohodni, putari na terenu
Foto: Kurir

pojedine autobuske linije skraćene

U JAGODINI I KRAGUJEVCU SNEG NE PRAVI PROBLEME: Svi putevi su prohodni, putari na terenu

Srbija -

JAGODINA - Gradonačelnik Jagodine i komadant Štaba za elementarne nepogode Ratko Stevanović izjavio je danas da sneg u Jagodini ne pravi probleme i da se život u gradu i selima normalno odvija.

"Sneg, koji od sinoć pada sa prekidima jačim i slabijim intenzitetom, ne pravi probleme, svi putevi su prohodni, posuti solju i rizlom, snabdevenje strujom, vodom, gasom, toplotnom energijom je uredno", rekao je Stevanović.

foto: EPA

Inače, Javno preduzeće "Uređenje i javno osvetljenje" poverilo je održavanje gradskih ulica i lokalnih puteva u zimskom periodu Preduzeću za puteve "Jagodina put", a reč je 29 ulica prvog prioriteta dužine 37,90 kilometara i 30 ulica drugog prioriteta dužine 23,46 kilometara, kao i o lokalnim putevima prvog i drugog prioriteta dužine 192,31 kilometar, rečeno je u Gradskoj upravi.

"Jagodina put" za zimsko održavanje ulica i puteva koristi sedam kamiona, tri sa hidrauličnim čistačima i posipačima soli, grejder, utovarivač, dva buldožera, vučno vozilo šleper, dva traktora sa ciklonom, koji opsulužuju rukovaoci mašina, vozači kamiona, radnici putari.

Posebna pažnja posvećena je kritičnim mestima, poput oštrih krivina, velikih uspona i zona iznenednog zavejavanja, kažu u Gradskoj upravi, te dodaju da će protiv poledice putari boriti preventivno, posipanjem soli ili mešavinom kamene rizle i soli.

foto: EPA

Sneg u Kragujevcu pada 24 sata

Putari neprekidno rade na čišćenju snega koji i u glavnom gradu Šumadije pada bezmalo 24 sata.

Prema rečima zaposlenih u Zimskoj službi sve saobraćajnice prvog prioriteta su prohodne, a čišćenje drugih puteva krenuće sa prestankom snega.

Kako javljaju čitaoci gradski prevoznik skratio je linije ka selima, tako da autobusi ne saobraćaju.

Posebno je teško u selima Baljkovac, Dulene i Sugubina. Putevi su neprohodni i ka selima podno Rudnika u okolini Stragara.

(Kurir.rs/D. I./Tanjug/Foto: EPA, ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) MEĆAVA NA PEŠTERU: Sneg ne prestaje da veje, saobraćaj mili

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja