(FOTO) NOVI SAD POD SNEGOM: Radi sva mehanizacija Zimske službe, saobraćaj dobro funkcioniše
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ekipe radile celu noć

(FOTO) NOVI SAD POD SNEGOM: Radi sva mehanizacija Zimske službe, saobraćaj dobro funkcioniše

Srbija -

150 radnika JKP "Čistoće" čiste trotoare, pešačke prelaze i formiraju pešačke staze kroz sneg

NOVI SAD - Sva raspoloživa mehanizacija Zimske službe Javnog komunalnog preduzeća "Čistoća" u Novom Sadu čisti ulice od velike količine snega.

Uz to 150 radnika JKP "Čistoće" čiste trotoare, pešačke prelaze i "formiraju pešačke staze" kroz sneg. Prohodne su sve površine koje čisti Zimska služba JKP "Čistoća".

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Radnici su na ulicama bili celu noć, a dežurstvo će trajati dok sneg bude padao. Dodaje se da sneg ometa odnošenja smeća na sremskoj strani Novog Sada, te će smeće biti odneto odatle čim ulice budu prohodne.

"Saobraćaj u Novom Sadu dobro funkcioniše"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da su ekipe za čišćenje snega celu noć radile i da je zadovoljan kako saobraćaj u gradu funkcioniše.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"Na ulicama je 104 kamiona, traktora, posipača soli, čistilica, kompletne mehanizacije, kao i 320 radnika. Bacili smo 300 tona soli i 2.000 litara rastvora tečnog magnezijuma", rekao je Vučivić.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

On je dodao da grad funkcioniše normalno, napominjući da je bilo nekoliko problema na autobuskoj liniji u Futogu, rano jutros u Sremskoj Kamenici i na klisi, ali da se i pored toga sve odvija kako treba.

"Ulice prvog prioriteta su očišćene, one su rađene u prvoj fazi, a sada se radi na ulicama drugog i trećeg prioriteta. Takve su procedure, jer tehnički ne možemo da uđemo u sve ulice", objasnio je Vučević. On je apelovao na građane da očiste ulaze ispred svojih zgrada, što je, kako je podsetio, građanska obaveza.

(Kurir.rs/Beta/Tanjug/Foto: Tanjug/Jaroslav Pap)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZAGLAVLJENI STE U SNEGU?! Ovo su pet svari koje morati imati uz sebe u toj situaciji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track