NIŠ: Kreće izrada socijalnih karata za 17.000 učesnika ratova devedesetih
Foto: Fonet/Marko Mišić

Direktor Centra za socijalni rad "Sveti Sava" Zoran Jović

NIŠ: Kreće izrada socijalnih karata za 17.000 učesnika ratova devedesetih

Srbija -

NIŠ - Učesnici ratova devedesetih godina sa područja grada Niša, njih oko 17.000, mogu od danas da se prijave za izradu socijalne karte u kancelariji koju su za tu namenu zajedno otvorili grad, Centar za socijalni rad "Sveti Sava" i Kancelarija za lokalni razvoj grada (KLER).

Direktor Centra za socijalni rad "Sveti Sava" Zoran Jović kazao je da će izrada socijalnih karata omogućiti da se utvrdi ekonomski status porodica učesnika ratova i njihove prioritetne potrebe u odnosu na njihov socijalni ili zdravstveni status. "Socijalna karta sadrži niz parametara za utvrdjivanje statusa učesnika ratova 90-ih godina. Nakon analize podataka iz socijalnih karata predložićemo Gradskom veću da se otvore neki novi servisi usluga za tu ciljnu grupu i da ostvare neka prava po privilegovanom statusu", rekao je Jović na otvaranju kancelarije.

Predsednik niškog ogranka Jedinstvenog gvozdenog puka Dejan Veličković kazao je da će izrada socijalnih karata omogućiti učesnicima ratova da ostvare popust za komunalne usluge, gradski prevoz, nabavku ogreva i druga slična prava.

On je kazao da će svi učesnici ratova 90-ih dobiti odredjene beneficije, a da će njihov obim zavisiti od socijalnog statusa porodice.

Veličković je dodao da učesnici ratova ne odustaju od zahteva za isplatu ratnih dnevnica i najavio da će organizovati proteste ispred Gradske kuće u Nišu sve dok im dnevnice ne budu isplaćene.

Kancelarija u kojoj učesnici ratova mogu da se prijave za izradu socijalnih karata nalazi se u Dušanovoj ulici 35 i otvorena je radnim danima od 9 do 16 časova.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet/Marko Mišić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track