U VRANJU POČELA REKONSTRUKCIJA ULICA: Realizuje se komunalni program za ovu godinu
Foto: Tatijana Stamenković

radovi

U VRANJU POČELA REKONSTRUKCIJA ULICA: Realizuje se komunalni program za ovu godinu

Srbija -

Radovima na rekonstrukciji ulice Jovana Jankovića Lunge u Vranju, nadomak glavnog ulaza u Zdravstveni centar Vranje, zvanično je počela realizacija Komunalnog programa za 2018. godinu.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković prisustvovao je sa saradnicima početku izvođenja radova.

foto: Tatijana Stamenković

Ovo je veoma bitna ulica jer će njome biti povezan Hirurški blok. Rekonstrukcijom je obuhvaćena i vodovodna i atmosferska kanalizaciona mreža na koju će biti priključen ovaj novi zdravstveni objekat. Vrednost radova iznosi 7,2 miliona dinara bez PDV-a, dužina ulice iznosi 341 metar, a rok za završetak radova je 60 dana”, rekao je gradonačelnik. Uređenje 15 saobraćajnica u gradu, u skladu sa budžetskim sredstvima predviđeno je realizacijom Komunalnog programa za 2018. godinu .

Gradonačelnik Vranja
Gradonačelnik Vranjafoto: Tatijana Stamenković

"Osim uređenja infrastrukture i ulica, vredno radimo da pomoću eksternih finasijera uradimo kapitalne projekte, a fokus je usmeren na rekonstrukciju škola, izgradnju državnih stanova, kao i Regionalnog centra za vanredne situacije”, naglasio je gradonačelnik.

On je podsetio da je Grad potpisao ugovore za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda i kolektora u vrednosti od 14,2 miliona evra. Lokalna samouprava, prema njegovim rečima ispunjava sve svoje obaveze, unutrašnje uređenje Hirurškog bloka je skoro u potpunosti završeno. Očekuje se opremanje koje svojim sredstvima sprovodi Ministarstvo zdravlja.

(Kurir.rs/T.S./Foto: Tatjana Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track