VAŽNA DEONICA ZA SELA: Asfaltiran put u Gornjim Banjanima kod Gornjeg Milanovca
Foto: D.I.

VREDNOST RADOVA 120 MILIONA DINARA

VAŽNA DEONICA ZA SELA: Asfaltiran put u Gornjim Banjanima kod Gornjeg Milanovca

Srbija -

Put u selu Gornje Banjane kod Gornjeg Milanovca biće asfaltiran u dužini od dva kilometara. Vrednost radova 120 miliona dinara.

Počelo sa radovima u mesnim zajednicama Banjani i Lozanj i biće asfaltirano 1200 metara, a sutra preostalih 800 metara. To su prvi putni pravci od ukupno trideset i tri koji će se raditi do kraja građevinske sezone-rekao je Goran Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, obilazeći radove u selu Gornji Banjani. Ukupna vrednost radova je nešto preko 120 miliona dinara. Ovim se, prema gradonačenikovim rečima, i ove godine postavlja rekord kada je u pitanju količina ugrađenog asfalta na teritoriji opštine Gornji Milanovac.

foto: D.I.

-Pored svih investicija koje radimo, smatramo da je putna infrastruktura najvažnija, kako bismo oživeli sela i kako bismo mogli da razvijamo poljoprivredna domaćinstva, ali i turizam na teritoriji naše Opštine-kaže Kovačević. On je još dodao da je ovaj putni pravac prvi put u istoriji asfaltiran, ali da je strateški veoma bitan jer se njime povezuju gotovo sva okolna sela.

Novac ovaj putni pravac izdvojila je opština Gornji Milanovac uz učešće meštana:

-Ovaj putni pravac je rađen u razmeri tri na prema jedan, s obzirom da smo mi još od druge polovine 2016. godine promenili način finansiranja. Meštani skupe jedan dinar, a Opština na taj jedan doda još tri i na taj način radimo sve nekategorisane puteve-kaže Kovačević. Prema njegovim rečima, asfaltiranje lokalnih puteva finansira se u potpunosti sredstvima iz budžeta opštine Gornji Milanovac.

foto: D.I.

Predsednik mesne zajednice Gornji Banjani Miroslav Marković kaže da je ovim radovima asfaltiranja obuhvaćen potez od Kamalja do Mandine bare:

-Ovaj put povezuje sela Branetići, Rajac, deo Banjana, sa Loznjom, Beršićima i dalje prema Tokovu. Asfaltiranje ovog puta je veoma značajno, jer veći deo stanovništva u ovim selima i mestima se nalazi na ovom potezu- kaže Marković.

Kurir.rs/D.I./Foto: D.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track