HUMANOST SUBOTIČKOG SVEŠTENSTVA NA DELU: Predstavnici 4 verske zajednice zajednički dali krv
Foto: Nadica Harminc

zajednička akcija

HUMANOST SUBOTIČKOG SVEŠTENSTVA NA DELU: Predstavnici 4 verske zajednice zajednički dali krv

Srbija -

Predstavnici četiri religijske zajednice u Subotici, danas su zajednički dali krv službi transfuziologije subotičke Opšte bolnice. Ovo nije prvi put da predstavnici pravoslavne, katoločke, muslimanske i jevrejske zajednice zajednički šalju poruke građanima o značaju davanja krvi i značaju međusobne tolerancije i saradnje.

"Današnjim humanim gestom predstavnici religijskih zajednica želeli su još jednom da pokažu koliki je značaj širenja tolerancije i saradnje za dobrobit svih građana Subotice", kaže Suzana Obradović, PR subotičke Bolnice.

U ovoj humanitarnoj akciji učestvovali su starešina Hrama Sv. Vaznesenja Gospodnjeg, protonamesnik Dragan Stokin, gvardijan Franjevačkog samostana, fra Zdenko Gruber, predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije, Robert Sabadoš i imam Muhadžir džamije, Abdurrahman Salaji. Četiri verska lidera ovim gestom dali su primer svim građanima.

Tokom prošle godine, u subotičkoj Opštoj bolnici prikupljeno je oko 6.950 jedinica krvi.

Verski lideri su tim gestom poručili koliko je važna akcija davanja krvi, angažujući se na taj način i na ukazivanju značaja međusobne saradnje u multinacionalnoj i multikonfesionalnoj sredini. Ova humanitarna akcija inspirisala je i mnoge građane Subotice da daju krv, što je moguće svakog radnog dana u jutarnjim časovima u Službi za transfuziologiju Opšte bolnice.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja