LEP DAN ZA ŽITELJE DONJE STRAŽAVE: Prvo prokupačko selo koje je dobilo biblioteku
Foto: Biljana Roganović

istureno odeljenje Narodne biblioteke Rade Drainac

LEP DAN ZA ŽITELJE DONJE STRAŽAVE: Prvo prokupačko selo koje je dobilo biblioteku

Srbija -

PROKUPLJE - Narodna biblioteka „Rade Drainac“ iz Prokuplja otvorila je istureno odeljenje biblioteke u prokupačkom selu Donja Stražava.

Ona je smeštena u školskoj zgradi,a mogu da je koriste učenici ove škole i meštani okolnih sela. Ukupno je 4.000 knjiga koje su na raspolaganju svima, a od tih knjiga, 1.000 naslova je poklon.

Biblioteka je uvela i internet i poklonila i jedan računar koji mogu svi da koriste u ovoj otvorenoj čitaonici.

- Opština Prokuplje je finansirala uređenje prostora koji ej pretvoren u Biblioteku. Ovaj kraj dakle po prvi put je dobio Biblioteku i hvala svima koji su nam pomogli u ovoj ideji - kazao je direktor prokupačke Biblioteke Dragan Ognjanović.

foto: Biljana Roganović

On je podsetio da Biblioteka ima i dva isturena odeljenja u selima Mala Plana i Žitni Potok, ali su ona u stanju mirovanja. Tako je najavio da će se naredne godine i ta odeljenja obnoviti.

- Cilj je da sva deca, kao i stanovnici svih delova opštine imaju jednake uslove. Zato smo uvek spremni da podržimo ovu i slične akcije, jer je čitanje, čini se, zapostavljeno, ne samo u našoj opštini - kazao je na otvaranju predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

Donja Stražava je jedno od najnaseljenijih seoskih sredina u prokupačkoj opštini, a četvororgodišnju školu, koja je istureno odeljenje prokupačke

Osnovne škole „9. oktobar“ trenutno pohađa 30 mališana.

(Kurir.rs/B. R./Foto: B. Roganović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track