Najnovije vesti

STREPE ZA BUDUĆNOST I PORUČUJU: Zakonom žele da zabrane CarGo!
Foto: CarGO

Briga Strepe za budućnost i poručuju

STREPE ZA BUDUĆNOST I PORUČUJU: Zakonom žele da zabrane CarGo!

Društvo

Ukoliko Skupština usvoji predložene izmene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, više od 300 vozača "CarGo", njihovih porodica i poslovnih partnera ostaće bez posla, a samim tim i bez sredstava za život, a građani Beograda bez sigurne i jeftinije vožnje.

Ovo za Kurir tvrdi direktor kompanije "CarGo" Vuk Guberinić, koji kaže da je jedina poenta promene ovog zakona, koji je trenutno u skupštinskoj proceduri, zapravo zabrana njegove firme, jer će građane tada moći da prevoze samo licencirani taksisti, čime će "kvalitet usluge opasti, a cena prevoza skočiti".

- "CarGo" ne traži ustupke od države, ne traži subvencije. Samo tražimo da nas pustite da radimo, želimo da ponudimo povoljnu i bezbednu uslugu građanima Beograda! Kao što taksisti mogu da rade, tako i mi tražimo fer i jednake uslove za rad. Ukoliko se usvoje predloženi zakoni, svi naši vozači i partneri će ostati bez posla i samim tim bez primanja kojima hrane svoju porodicu. Ako je neophodno da se uvedu licence za iznajmljivanje limuzina, spremni smo - rekao je Guberinić i naveo primer Hrvatske, koja je taj problem rešila uvođenjem licenci.

foto: CarGO

Reagujući na najavu taksista da će stupiti u štrajk glađu, Guberinić je rekao da mu je žao i da se nada da će se taksisti urazumiti.

- Borimo se s investicijama, želimo da ulažemo, dosad smo prevezli preko milion putnika i broj naših vozača i zadovoljnih mušterija stalno raste. Želimo da zajedno sa Beogradom, građanima i organizacijama radimo na zaštiti životne sredine i zato smo se odlučili i za nove hibridne automobile. Oni su samo prvi deo investicionog ciklusa koji pripremamo - kazao je Guberinić i naglasio da oni neće ometati građane i blokirati grad, čak i ako se ovaj zakon donese.  

Majka za volanom Ako nas ugase, kako ću brinuti o bolesnom detetu

foto: CarGO

Među okupljenima na konferenciji kompanije "CarGo" juče je posebnu pažnju privukla i jedna žena vozač. - Počela sam da vozim za "CarGO" pre šest meseci i veoma mi se sviđa. Imam dvoje dece, mlađe dete je već šest godina bolesno od cerebralne paralize i zato mi ovaj posao i odgovara, jer mogu da uskladim obaveze i brinem o njemu, ali i da sakupim novac. Ne znam šta će biti ako se ugasi - rekla je druhtavim glasom Jovana Vićentić za Kurir.

Jelena Pronić/Kurir.rs

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...