DS: Skupština nelegitimna, Knežević u sukobu interesa
Foto: KURIR

Zrenjanin

DS: Skupština nelegitimna, Knežević u sukobu interesa

Srbija -
Ne samo da su odbornici koalicije SNS-SPS na misteriozan način 5. jula pridobili dva obornika sa liste LSV, ne samo da su 6. jula sa svojim privatnim obezbeđenjem upali u salu Skupštine Grada, već su na tom skupu doneli i niz nezakonitih odluka, kazao portparol gradske organizacije DS Dragan Stanišić

ZRENJANIN - Demokratska stranka (DS) u Zrenjaninu je danas saopštila da je pokrenula mere zbog sednice Skupštine Grada Zrenjanina od 6. jula i najavila da će se obratiti i Evropskoj uniji.

DS je pokrenula podnošenje žalbe Upravnom sudu u Beogradu na sve odluke donete na "nelegitimnoj i nelegalnoj sednici Skupštine grada Zrenjanina" 6. jula i Agenciji za borbu protiv korupcije podnela prijavu protiv Gorana Kneževića zbog sukoba interesa.

Predlog o podnošenju žalbe, kako je rekao portparol gradske organizacije DS Dragan Stanišić, prihvatili su svi odbornici DS u Skupštini Zrenjanina, i odbornici Lige socijaldemokrata Vovodine (LSV) i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM).

"Ne samo da su odbornici koalicije SNS-SPS na volšeban i misteriozan način 5. jula pridobili dva obornika sa liste LSV, ne samo da su 6. jula sa svojim privatnim obezbeđenjem upali u salu Skupštine Grada, već su na tom skupu doneli i niz nezakonitih odluka", kazao je Stanišić.

To su izbor predsednika Skupštine Grada i smenjivanje direktora javnih preduzeća i ustanova.Gradski odbor DS podneo je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavu i protiv Gorana Kneževića zbog sukoba interesa.

"Notorna je činjenica da je 6. maja, na republičkim (poslaničkim) izborima izabran za narodnog poslanika, a da mu je 31. maja na konstitutivnoj sednici verifikovan mandat. Dakle, nesporno je da je Knežević prihvatanjem funkcije gradonačelnika Zrenjanina povredio član 102. stav 3 Ustava Srbije te da je u klasičnom sukobu interesa", ukazao je predstavnik DS Zrenjanin.

Agenciji je predloženo da pokrene postupak protiv Kneževića i izrekne mere predviđene zakonom."DS smatra da postoji osnovana sumnja da je došlo do podmićivanja jedne odbornice koja je bila na listi LSV, te ćemo, pored podnošenja krivične prijave nadležnom Tužilaštvu i zahteva da se ispita slučaj, tražiti sastanak sa političkim savetnikom delegacije Evropske komisije u Beogradu", dodao je Stanišić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track