KAŽNJEN BIVŠI PREDSEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE STARA PAZOVA: Zloupotrebio službeni položaj, dobio godinu dana uslovno
Ilustracija, Foto: Shutterstock

priznao

KAŽNJEN BIVŠI PREDSEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE STARA PAZOVA: Zloupotrebio službeni položaj, dobio godinu dana uslovno

Srbija -

NOVI SAD - Predsednik Skupštine opštine Stara Pazova Goran Jović priznao je da je zloupotrebio službeni položaj dok je od 2009. do 2012. godine bio predsednik te sremske opštine, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).Osnovni sud u Staroj Pazovi mu je nakon toga izrekao jednogodišnju uslovnu zatvorsku kaznu, kao i kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i istovremeno odredio da se ovako određena kazna neće izvršiti ako optuženi u roku od tri godine od dana pravosnažnosti presude ne izvrši novo krivično delo.

Prema dokumentaciji u koju je VOICE imao uvid, Goran Jović je u periodu od 2009. do 2012. godine kao predsednik opštine Stara Pazova iskoristio svoj službeni položaj i poverio privrednom društvu "Makromedija plus" reklamiranje opštine bilbordima, kao i nabavku raznih reklamno-propagandnih materijala bez pravnog osnova čime je oštetio budžet opštine za više od 14,5 miliona dinara.

Jović je priznao da usluge reklamiranja opštine nije predvideo u planu javnih nabavki i da je i pored toga poslove dodelio firmi "Makromedija plus".

Odgovorno lice te kompanije S.N. nije imao imao potrebnu kadrovsku i tehničku opremljenost te je nakon dobijenih poslova od Gorana Jovića iste poveravao drugim firmama da ih obavljaju za ime i za račun "Makromedije plus" posle čega je fakture isporučivao opštini Stara Pazova.

VOICE je ranije pisao da iako je privodjenje Jovića 2014. godine, u vreme dok je bio član Demokratske stranke, okarakterisano kao "politički progon", pošto je usledilo nakon dolaska na vlast Srpske napredne stranke, predsednik opštine Stara Pazova u periodu od 2008. do 2012. godine se posle izlaska iz pritvora učlanio u SNS i danas predsedava sednicama lokalnog parlamenta.

Goran Jović je nakon presude dužan da plati 597.600 dinara a sudu paušalni iznos u visini od 10.000 dinara.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track