Najnovije vesti

DVA MILIONA ZA VANTELESNU OPLODNJU: Podrška parovima iz Malog Zvornika da osnuju potomstvo
Foto: Profimedia

javni poziv

DVA MILIONA ZA VANTELESNU OPLODNJU: Podrška parovima iz Malog Zvornika da osnuju potomstvo

Srbija

Opština Mali Zvornik raspisala je javni poziv na novčanu pomoć za vantelesnu oplodnju bračnim i vanbračnim parovima, a ukupno su za sprovođenje mera podsticanja rađanja u 2018. godini na raspolaganju dva miliona dinara. Cilj je pružanje finansijske pomoći bračnim parovima u lečenju steriliteta i vantelesnoj oplodnji.

Visina pomoći iznosi do 300 hiljada dinara po bračnom i vanbračnom paru i isplaćuje se u jednokratnom iznosu, prema profakturi zdravstvene ustanove koja će sprovoditi postupak vantelesne oplodnje, a konkurisati mogu parovi koji imaju prebivalište na teritoriji malozvorničke opštine. Sve pojedinosti o potrebnoj dokumentaciji za prijavu i kriterijume za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju građani mogu saznati na sajtu opštinske uprave, a obrazac zahteva dobiti na pisarnici ili preuzeti sa sajta - www.malizvornik.rs.

Kako je navedeno javni poziv raspisan je 19. novembra, a rok za dostavljanje prijava je 15 dana od njegovog objavljivanja. Ovu novčanu pomoć parovi mogu ostvariti za usluge koju pružaju ovlašćene zdravstvene ustanove i to za jedan pokušaj vantelesne oplodnje, pošto su iskoristili pravo na tri pokušaja koji se finansiraju iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja.

T.I

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...