DVA MILIONA ZA VANTELESNU OPLODNJU: Podrška parovima iz Malog Zvornika da osnuju potomstvo
Foto: Profimedia

javni poziv

DVA MILIONA ZA VANTELESNU OPLODNJU: Podrška parovima iz Malog Zvornika da osnuju potomstvo

Srbija -

Opština Mali Zvornik raspisala je javni poziv na novčanu pomoć za vantelesnu oplodnju bračnim i vanbračnim parovima, a ukupno su za sprovođenje mera podsticanja rađanja u 2018. godini na raspolaganju dva miliona dinara. Cilj je pružanje finansijske pomoći bračnim parovima u lečenju steriliteta i vantelesnoj oplodnji.

Visina pomoći iznosi do 300 hiljada dinara po bračnom i vanbračnom paru i isplaćuje se u jednokratnom iznosu, prema profakturi zdravstvene ustanove koja će sprovoditi postupak vantelesne oplodnje, a konkurisati mogu parovi koji imaju prebivalište na teritoriji malozvorničke opštine. Sve pojedinosti o potrebnoj dokumentaciji za prijavu i kriterijume za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju građani mogu saznati na sajtu opštinske uprave, a obrazac zahteva dobiti na pisarnici ili preuzeti sa sajta - www.malizvornik.rs.

Kako je navedeno javni poziv raspisan je 19. novembra, a rok za dostavljanje prijava je 15 dana od njegovog objavljivanja. Ovu novčanu pomoć parovi mogu ostvariti za usluge koju pružaju ovlašćene zdravstvene ustanove i to za jedan pokušaj vantelesne oplodnje, pošto su iskoristili pravo na tri pokušaja koji se finansiraju iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja.

T.I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track