OTVORENO KLIZALIŠTE U JAGODINI: 100 dinara i klizanje i klizaljke, za školarce besplatno
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

zimska zabava

OTVORENO KLIZALIŠTE U JAGODINI: 100 dinara i klizanje i klizaljke, za školarce besplatno

Srbija -

JAGODINA - Na Gradskom trgu, na Skveru omladine, sinoć je u Jagodini, 15. put zaredom, otvoreno gradsko klizalište, a klizanje sa iznamljivanjem klizaljki "košta" svega sto dinara, a za školsku decu je besplatno.

Klizalište je, uz brojne klizače iz Jagodine i okolnih mesta, uglavnom, mladih, studenata i školske dece, otvorio sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza, u čijem je sastavu klizalište, Zoran Gligorijević.

Uz podsećanje da je ovo 15. godina od kako radi klizalište u Jagodini, Gligorijević je istakao da je i ove sezone, prema odluci Skupštine grada, klizanje besplatno za učenike osnovnih i srednjih škola i predškolske ustanove, uključujući i iznajmljivanje klizaljki.

foto: Dragana Udovičić

Za učenike je rezervisano vreme do podne, dok ostali građani mogu koristiti klizalište sa iznajmljivanjem klizaljki uz simboličnu cenu od 100 dinara. To je cena koja je ustanovljena pre 15 godina i nije se menjala, dodao je Gligorijević.

Za ovako povoljne uslove, grad, koji mnogo pomaže i izdvaja novaca za sport, odlučiose kako bi što više maladih naučilo klizati i baviti se sportom uopšte, dodao je Gligorijević.

Klizalište će biti otvoreno do marta naredne godine, a radiće svakog dana od 9 do 22, a za novogodišnje i božićne praznike bez vremenskog ograničenja.

Klizalište se nalazi u centru grada, a dosadašnjih godine, ponekad je na njemu klizalo dnevno i preko 1.000 građana iz Jagodine i susednih opština Pomoravskog okruga, dodao je Gligorijević.

On je istakao da će pred kraj sezone, kao i prošlih godina, biti organizovano takmičenje u klizanju učenika osnovnih i srednjih škola a najbolji će biti nagrađeni od Skupštine grada. Na klizalištu će svaki dan biti upriličen i raznovrstan zabavni program.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dušan Aničić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track