POKRAJINSKA VLADA: Održan prijem povodom Međunarodnog dana ljudskih prava
Foto: Promo

POKRAJINSKA VLADA: Održan prijem povodom Međunarodnog dana ljudskih prava

Srbija -

- Svim građankama i građanima čestitam praznik, 10. decembar – Međunarodni dan ljudskih prava, datum koji je od ove godine odlukom Skupštine AP Vojvodine, a na inicijativu Pokrajinske vlade, ustanovljen kao datum od pokrajinskog značaja - rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i dodao da je Vlada na čijem je čelu u potpunosti posvećena jačanju svesti o ljudskim pravima i obezbeđivanju društva u kome vlada tolerancija bez predrasuda i diskriminacije.

On je istakao da Pokrajinska vlada u saradnji sa svim institucijama u AP Vojvodini kontinuirano radi na unapređenju i poboljšanju ljudskih prava u svim oblastima.

foto: Promo

- AP Vojvodina je multinacionalna, multietnička i multikonfesionalna i to je bogatstvo kojim se ponosimo i to nam govori da je naša pokrajina dobar primer kako se razvijaju i štite ljudska prava - rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine ‒ nacionalne zajednice Mihalj Njilaš.

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević izjavila je da su pravo na negovanje kulturnog identiteta i podrška informisanju na jezicima nacionalnih manjina među najznačajnijim ljudskim pravima koje,kako je navela, svojim konkretnim programima podržava Pokrajinska vlada.

D.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track