SVEČANO URUČIVANJE U ČAČKU: Stipendije grada za najbolje studente i učenike
Foto: Nebojša Mandić

proslava dana grada

SVEČANO URUČIVANJE U ČAČKU: Stipendije grada za najbolje studente i učenike

Srbija -

Grad Čačak i ove godine nagrađuje svoje najbolje studente i učenike srednjih i osnovnih škola stipendijama, a svečano uručivanje ovih nagrada je ujedno i najznačajniji događaj u sklopu obeležavanja Dana Grada, koji se obeležava sutra.

- Svečanom sednicom skupštine grada sutra ćemo obeležiti 610 godina od prvog pisanog pomena grada Čačka kada ćemo i podeliti stipendije. Ove godine pravo na studentsku stipendiju u iznosu od 80.000 dinara u 10 mesečnih rata ostvarilo je 175 mladih akademaca iz našeg grada. Dodeljeno je i 17 učeničkih stipendija u iznosu od 40.000 dinara u 10 mesečnih rata. Takođe smo dodelili i 13 jednokratnih nagrada studentima prve godine koji su pri upisu na fakultete ostvarili 95 i više bodova i 53 jednokratne nagrade talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola, koji su na republičkim takmičenjima osvojili prvo, drugo ili treće mesto – kaže Milun Todorović, gradonačelnik Čačka i dodaje da je u bužetu grada za ovu namenu izdvojeno 19.000.000 dinara.

Tekst je objavljen u sklopu projekta „ČAČAK – PRIVREDNI STUB SRBIJE“. Stavovi izneti u podržanom medisjkom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

D.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track