ČUDO U ČAČKU, ZAJEDNO VLAST I OPOZICIJA: Stvorena Ženska odbornička mreža od predstavnica svih odborničkih grupa
Foto: Aleksandar Jovanović/Arhivska Fotografija

dogovorile se

ČUDO U ČAČKU, ZAJEDNO VLAST I OPOZICIJA: Stvorena Ženska odbornička mreža od predstavnica svih odborničkih grupa

Srbija -

BEOGRAD - U Skupštini grada Čačka formirana je Ženska odbornička mreža koje čine predstavnice svih šest odborničkih grupa, i vlasti i opozicije, objavio je danas portal Ozonpress.rs.

Za koordinatorku Ženske odborničke mreže je izabrana Ivana Vukajlović (Srpska napredna stranka), a za zamenicu Olivera Matović (Dveri), a na funkciji koordinatorke će se rotirati na šest meseci.

Kako se navodi, ciljevi udruživanja su poštovanje ljudskih prava i sloboda, bez obzira na versku, rasnu i nacionalnu pripadnost, političko uverenje i socijalno stanje, pripadnost na osnovu pola, unapredjenje rodne ravnopravnosti, promocija prava i položaja žena i njihovo aktivno učešće, ne samo u donošenju važnih odluka, nego i u njihovom sprovodjenju, kao i sprečavanje svih oblika diskriminacije.

Članice Ženske odborničke mreže najavile su da će se zalagati za rešavanje problema nasilja nad ženama i decom, a posebnu pažnju će posvetiti ekonomskom osnaživanju žena i suzbijanju pojave njihovog nedovoljnog učešća u izvršnoj vlasti.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track