Najnovije vesti

POKRAJINSKA VLADA: Otvoren Info centar Turističke organizacije Vojvodine
Foto: Promo

Turizam u vojvodini

POKRAJINSKA VLADA: Otvoren Info centar Turističke organizacije Vojvodine

Srbija

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas u Novom Sadu Info centar Turističke organizacije Vojvodine, za koji su Pokrajinska vlada i Ministarstvo trgovine, turizma, telekomunikacija izdvojili 16 miliona dinara.

- Broj turista iz godine u godinu raste i ti podaci nas ohrabruju, ali sa druge strane i obavezuju na veći rad u oblasti turizma, kako bi se i u budućnosti taj trend nastavio - rekao je predsednik Mirović.

On je istakao da na razvoju i promociji turizma u protekle dve i po godine zajednički rade Pokrajinska vlada, turističke organizacije Srbije i Vojvodine, ali i turističke organizacije svih 45 lokalnih samouprava u pokrajini, kroz nastupe na velikim sajamskim manifestacijama u svetu.

- Pokrajinska vlada je udvostručila budzet za Turističku organizaciju Vojvodine u protekle dve i po godine i sa tom podrškom ćemo nastaviti jer ovakva ulaganja daju konkretne rezultate - izjavio je predsednik Mirović.

Turizam je, kako je naveo, jedna od najperspektivnijih privrednih grana u Srbiji i Vojvodini, stoga je Pokrajinska vlada započela niz projekata koji imaju za cilj razvoj turizma, poput izgradnje Akva parka i velnes centra na Paliću.

- Otvaranje Info centra TOV je jedan od projekata koji treba da pomogne rastu i razvoju turističke privrede i nastavićemo zajednički da radimo na promociji svih turističkih potencijala poput banjskog, nautičkog i verskog turizma - naveo je on.

- Ulaganja u ovu oblast dala su konkretne rezultate. Na dobrom smo putu da turizam, pored poljoprivrede, bude jedna od vodećih privrednih grana, po kojoj ćemo biti prepoznatljivi - rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković.

- Nakon 15 godina postojanja Turističke organizacije Vojvodine dobili smo mesto koje će biti polazište svih naših gostiju, ali i sabirna tačka vrednih vojvođanskih domaćina, lokalnih turističkih organizacija i privrednih subjekata - izjavila je direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović i dodala da će u Info centru biti predstavljena ponuda svih 45 gradova i opština u Vojvodini.

Info centar Turističke organizacije Vojvodine nalazi se na adresi Bulevar Mihajla Pupina 18.

D.G.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...