BAKA JELA IZ JAGODINE KIDA NA JUTJUBU, ČAK SU I AMERI ČULI KAKO ONA DOBRO KUVA: Postala je prava internet senzacija, a svih ovih jela ne bi bilo da nema deda Milana, čoveka sa cegerom (FOTO)
Foto: AP

50 miliona pregleda i skoro 150.000 pratilaca

BAKA JELA IZ JAGODINE KIDA NA JUTJUBU, ČAK SU I AMERI ČULI KAKO ONA DOBRO KUVA: Postala je prava internet senzacija, a svih ovih jela ne bi bilo da nema deda Milana, čoveka sa cegerom (FOTO)

Srbija -

JAGODINA - Oni koji su u potrazi za idejama šta da skuvaju u Srbiji sve više se okreću 69-godišnjoj baka Jeli, koja je iskoristila svoje životno iskustvo i pokrenula online tutorijal za kuvanje.

foto: AP

Njeno ime je Jelena Petrović i njen Jutjube kanal i blog pod nazivom Bakina kuhinja imaju preko 50 miliona pregleda i skoro 150.000 pratilaca koji svakodnevno gledaju novi recept domaće kuhinje, objavila je američka novinska agencija AP.

foto: AP

Uz pomoć svog supruga Milana, koji je iza kamere i kupuje namirnice, Baka Jela je postala lokalna poznata ličnost i internet senzacija, a prosle godine je osvojila i nagradu. "Sve što je potrebno je ljubav i volja i želja da nešto uradite", izjavila je baka Jela u intervjuu AP. "Sve možete da uradite samo ako to stvarno želite", dodala je ona.

1 / 10 Foto: AP

Sve je počelo pre 10-ak godina kada je baka Jela pokrenula onlajn forum da podeli svoje recepte domaćih jela od supa do kuvanih jela, mesa, slatkiša, domaćeg hleba i peciva.

Broj pratilaca polako je rastao i ona je pokenula blog i počela da postavlja video snimke koje je snimala u početku mobilnim telefonom, a tek odnedavno boljom kamerom. Usput je naučila onlajn veštine. "Nisam čak znala da upotrebim kompjuterski miš", rekla je ona i dodala da je puno guglala i čitala tutorijale.

foto: AP

Ovih dana kanal Jelene Petrović je celodnevna preokupacija. Nakon jutarnjeg čaja, par kreće na posao od kupovine namirnica do snimanja, uređivanja i postavljanja videa, objasnila je ona.

foto: AP

"To je iscrpljujuće, od ranog jutra do kasnih večernjih sati'', rekla je baka Jela objašnjavajući da su moguće i greške kao u bilo kom filmu. Ona je istakla da njeni pratioci čekaju novi recept svakoga jutra i da ukoliko kasni pitaju da li je dobro i šta se dešava.

foto: AP

Baka Jela kaže da priprema jela u svojoj kuhinji od lokalnih namirnica koje se mogu naći u prodavnicama i na pijacama u Srbiji na način na koji su to radili generacijama pre nje.

foto: AP

Često gledaoci pišu da recepti vraćaju topla sećanja na detinjstvo.

"Moji recepti su svi domaći, tradicionalni recepti domaće hrane'', objasnila je baka Jela. "Pravim stvari koje su moja majka i baka pravile'', dodala je ona.

Deo hrane koju napravi podeli komšijama i prijateljima, ali slatkiše čuva za svoje unuke'' rekla je baka Jela osmehujući se.

(Kurir.rs/Tanjug/AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track