Najnovije vesti

KOŠAVA DIVLJALA PO NOVOM SADU: Vetar obarao stabla, dizao krovove i lomio grane
Foto: 021.rs

oluja

KOŠAVA DIVLJALA PO NOVOM SADU: Vetar obarao stabla, dizao krovove i lomio grane

Srbija

Interventne ekipe "Gradskog zelenila" na terenu su zbog olujnog vetra koji od sinoć duva u Novom Sadu, a koji je oborio nekoliko stabala i pričinio veću materijalnu štetu.

Pod naletima vetra oborena su četiri stabla u Primorskoj ulici, u Zmaj Ognjena Vuka kod Doma zdravlja, u Živojina Ćuluma i u Fruškogorskog odreda. Polomljen je veliki broj grana, a najveća je pala u blizini Filozofskog fakulteta.

"Povređenih građana nema, a pričinjena je materijalna šteta, najviše na automobilima parkiranim u blizini drveća", poručuju u "Gradskom zelenilu".
 

foto: 021.rs

U ovom preduzeću apeluju na građane da, dok traje nevreme, ne parkiraju vozila u blizini drveća, iako su ona na vreme orezana, dok su bolesna i trula stabla uklonjena.

Vetar je napravio i problema na Ribljoj pijaci, gde je sa jednog od prizemnih objekata podigao limeni krov. Kako je 021.rs čuo na licu mesta, građani su primetili da je košava podigla deo limenog krova i oni su potom pozvali radnike JKP "Tržnica", koji su trakama ogradili okolinu i potom sklonili deo krova.

Jak vetar je po gradu gurao kontejnere, raznosio smeće, a problema su imali i radnici na mnogobrojnim gradilištima, kako bi zadržali platnene ili najlonske prekrivače na skelama.

 

(Kurir.rs/021.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...