160 NOVIH TEZGI ZA 17 MILIONA DINARA: Kraljevačka pijaca dobija novi izgled
Foto: Kurir/J.S.

rekonstrukcija

160 NOVIH TEZGI ZA 17 MILIONA DINARA: Kraljevačka pijaca dobija novi izgled

Srbija -

Javno komunalno preduzeće „Pijaca“ iz Kraljeva otpočelo je na prostoru zelene i robne pijace zamenu starih, dotrajalih tezgi, i postavljanje novih, savremenih, koje će osim lepog izgleda kupcima, ovdašnjim prodavcima omogućiti veći prostor za prodaju.

- Na ovom prostoru trebalo je da bude izgrađena hala, ali smo zbog velike cene odustali od te namere i rešili da zamenimo pijačnu opremu. Nove tezge biće pokrivene sendvič panelima, boksevi prekriveni, a prolazi između tezgi, bočni i glavni, sada će biti veći i, takođe, prekriveni, tako da ćemo ipak imati efekat hale kad se uđe na zelenu pijacu, kaže Srećko Bojanić, šef pijačnih usluga.

Prema njegovim rečima, vrednost ove investicije je 17 miliona dinara, a trenutno se postavlja 160 novih tezgi. S vremenom, stare tezge biće reparirirane, a broj novih tezgi će porasti tako da će ih biti na kompletnoj zelenoj i delu robne pijace.

- Krajnji rok za početak rada nove zelene pijace biće 1. septembar, a do tada omogućili smo zakupcima i građanima alternativne lokacije tako da zelena pijaca radi na delu parkinga, a robna i zanatska u hali koja je do sada bila prazna. U planu imamo i rekonstrukciju te hale i na tom mestu biće izgrađeni lokali tako da to bude mini zanatski tržni centar, dodaje Bojanić.

(Kurir.rs/J.S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track