ŠOKANTNO! GROB PUN ORUŽJA, BOMBI I GRANATA KOD TOPOLE: Hteli da sahrane staricu, a kada su iskopali raku NASTALA JE OPŠTA BEŽANIJA
Foto: Profimedia

stigao i saj

ŠOKANTNO! GROB PUN ORUŽJA, BOMBI I GRANATA KOD TOPOLE: Hteli da sahrane staricu, a kada su iskopali raku NASTALA JE OPŠTA BEŽANIJA

Srbija -

Prilikom sahrane na seoskom groblju u Natalincima kod Topole, pre nekoliko dana, u toku iskopavanja rake pronađen je sanduk pun oružja, bombi i granata. Pretpostavlja se da one potiču iz Drugog svetskog rata, a prava je sreća da niko nike poginuo.

- Starija žena koja je živela sama i koja nema potomaka za života je platila grobno mesto, sahranu, opseg i spomenik. Dok su ljudi zaduženi za taj posao kopali, naišli su na nešto tvrdo. Kasnije su videli da je u pitanju sanduk prepun oružja, bombi i granata, priča za Kurir očevidac ovog događaja do pre nekoliko dana.

Višednevna drama je nastala kada je jedan od radnika pokušao da otvori sanduk, a iz njega su ispale bombe i granate za koje se pretpostavlja da su ovde pokupane prilikom za vreme Drugog svetskog rata, u vreme okupacije nacističke Nemačke.

- Nastala je opšta bežanija. Svi su se uplašili da sanduk ne eksplodira, da nije pogodio neki detonator, priča naš sagovornik.

O ovom slučaju obaveštena je policija. Ulica koja vodi ka groblju bila je blokirana u naredna dva dana, dok pripadnici antidiverzine jedinice (SAJ) nisu došli iz Beograda. Deo mina je deaktiviran, a deo uništen.

Zanimljivo je da je pronađeno oružje u vrlo dobrom stanju, kažu naši sagovornici.

Nesrećna žena sahranjena je na drugom mestu. Zvaničnih izjava o ovom incindentu za sada nema.

(Kurir.rs/D.A)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track