Izgrađen novi objekat u Domu za duševno obolela lica u opštini Plandište
Foto: Pokrajinska vlada

Izgrađen novi objekat u Domu za duševno obolela lica u opštini Plandište

Srbija -

Pokrajinska vlada zajedno sa Кancelarijom za uparavljanje javnim ulaganjima izdvojila je ukupno oko 44 miliona dinara za izgradnju i opremanje novog objekta Doma za duševno obolela lica „1. oktobar“ u Starom Lecu, u opštini Plandište, koji će, kako je najavljeno, narednih dana primiti prve korisnike.

Stanje u ovom Domu je zadovoljavajuće ali nije idelano. Dogovorili smo danas nove korake u tekućem održavanju ali i pripremu projekata za dalja ulaganja u ovaj dom, dodao je predsednik Mirović.

„Pokrajinska vlada upravlja sa 27 objekata socijalne zaštite. Pripremili smo i projekat za rekonstrukciju Doma u Staroj Moravici, a za sledeću godinu u planu je i rekonstrukcija Doma Čurug“ kazao je predsednik Mirović.

„Socijalna zaštita je izuzetno važna društvena oblast i neohodno je ulaganje u kontinuitetu. Plan nam je da unapredimo program socijalne zaštite i da korisncima pomognemo da im svakodnevni život bude sadržajniji i lakši“, rekao je predsednik Mirović.

Zatekli smo, 2016. godine budžet od oko 200 miliona dinara za ovu oblast, a danas je taj budžet oko milijardu dinara, dodao je Mirović.

„Realizovali smo, u ovoj i u drugim oblastima zajedno sa Pokrajinskom vladom projekte vredne 2 milijarde dinara u 28 opština i gradova u AP Vojvodini. U toku su i radovi vredni 2,4 milijarde dinara i oko milijardu dinara radovi gde su nabavke u toku. To je tri puta više od onog što smo obećali na zajedničkoj sednici Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade pre tri godine“, rekao je direktor Кancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

Dom za duševno obolela lica „1. oktobar“ ustanova je socijalne zaštite koja pruža usluge domskog smeštaja u pet objekata, kapaciteta za 550 korisnika, a objekat koji od 2012. godine nije bio u funkciji, srušen je i zahvaljujući Pokrajinskoj vladi i Кancelariji za upravljanje javnim ulaganjima sagrađen je novi, kazala je direktorka Doma Mirjana Vuković ovom prilikom.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

Foto: Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track