POŽAR U FABRICI MILAN BLAGOJEVIĆ: Dvojica radnika povređena u Lučanima
Foto: Youtube Printscreen

oko 14 časova

POŽAR U FABRICI MILAN BLAGOJEVIĆ: Dvojica radnika povređena u Lučanima

Srbija -

U fabrici "Milan Blagojević - Namenska" u Lučanima oko 14 časova došlo je do manje eksplozije i požara, a prema prvim informacijama povređeno je dvoje radnika.

Požar se dogodio u istom pogonu za raketna goriva u kome se dogodila tragedija i pre dve godine, a prema saznanjima koje su “Blicu” preneli radnici Namenske, jedan od radnika zadobio je povrede po leđima dok za drugog još nema informacija.

"Danas oko 13.50 časova u Fabrici Milan Blagojević u Lučanima došlo je do tehnološkog požara koji je tehnologijom predviđen kao mogućnost. Tom prilikom, dva radnika su zadobila lakše telesne povrede. Odmah po izbijanju tehnološkog požara, radnici su prevezeni u Dom zdravlja u Lučanima gde im je ukazana lekarska pomoć, nakon čega su pušteni kući", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Fabrika: Tehnološki požar

Iz fabrike “Milan Blagojević – Namenska” saopštili su da je došlo do tehnološkog požara u kom su lakše povrede zadobila dvojica radnika, potvrđeno je novinskoj agenciji MNA u toj kompaniji.

Do požara je došlo u 13.47 sati u pogodu raketnih goriva pri proizvodnji dvobaznog baruta.

U kompaniji su agenciji rekli da su radnici ambulantno zbrinuti i da imaju lake povrede u vidu poderotina na laktovima, navodeći da nema potrebe za hospitalizaciju.

Navode da je tehnoloki požar, pri ovoj vrsti proizvodnje, predviđen kao mogućnost, objavila je MNA.

(Kurir.rs/Ozonpress, Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track