EKSKLUZIVNO: Brose potpisuje ugovor u petak
Foto: brose.com

EKSKLUZIVNO: Brose potpisuje ugovor u petak

Srbija -

Kako portal ePančevo ekskluzivno saznaje kompanija Brose u petak potpisuje ugovor sa Gradom Pančevom. U toku današnjeg dana ovoj nemačkoj renomiranoj kompaniji biće izdati lokacijski uslovi.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je krajem oktobra da će kompanija Brose u Pančevu otvoriti fabriku elektomotora i zaposliti 1.100 ljudi, od toga 460 visokoobrazovanih.

To znači posao i život ne samo za Pančevo, već i ta ceo južni Banat, za Kovačicu, Kovin, Alibunar…, rekao je Vučić nakon potpisivanja sporazuma u oblasti privrede i obrazovanja sa nemačkim kompanijama Brose i MTU, rekao je Vučić.

Dodao je da će prosečna plata u Broseu biti 2.700 evra bruto, odnosno 1. 700 evra neto.

Saopštio je i da je sa kompanijom MTU u Novoj Pazovi, koja se bavi popravljanjem i održavanjem motora za avione, potpisan ugovor o dualnom obrazovanju.

Kada smo krenuli u priču o dualnom obrazovanju svi su nas kritikovali i pričali da su to gluposti. Ali da biste procenili da li motor može da izdrži let neophodno je tri godine školovanja“, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je vrednost te dve investicije ukupno oko 300 miliona evra, što je ogromna korist za celu državu.

Rekao je da je Srbija po prosečnim platama prestigla Bugarsku i Bosnu i Hercegovinu, te da će uskoro prestići i Crnu Goru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track