NOVI PARKINZI I NOVE SADNICE U CENTRU LOZNICE: Za jedno posečeno zasađena tri nova stabla
Foto: Kurir/T.Ilić

uređenje grada

NOVI PARKINZI I NOVE SADNICE U CENTRU LOZNICE: Za jedno posečeno zasađena tri nova stabla

Srbija -

LOZNICA – Loznica problem nedostatka parking –mesta rešava izgradnjom blokovskih parkirališta u centru grada. Mada je u nedavno rekonstruisanim ulicama i bulevaru uradila veći broj novih mesta za parkiranje automobila, pokazalo se da ona nisu dovoljna i da stanari zgrada četvorotočkaše ostavljaju po travnjacima ili zemljanim parkovskih stazama koje tako uništavaju.

foto: Kurir/T.Ilić

Zbog toga su u strogom centru grada, između ulica Svetoga Save, Dragoljuba Popovića i nedavno rekonstruisanog Bulevara Dosteja Obradovića sada urađena blokovska parkirališta sa ukupno 120 mesta, čime je rešen problem ’’divljeg’’ parkiranja, a ujedno i omogućen slobodan prilaz vozilima Hitne pomoći, ili vatrogasaca do zgrada ukoliko budu intervenisali u ovom delu Loznice.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Ljubinka Đokića, u bulevaru je urađeno novih 112 parking mesta, a sa novih blokovskih 120, i onim koja će biti uskoro napravljena kod zgrada smeštenih između Bulevar Dositeja Obradovića i ulice Beogradske i Svetog Save, Loznica će imati oko 400 novih parking mesta.

Za njihovu izgradnju iz gradske kase biće dato oko 23 miliona dinara. Pošto je zbog ovih infrastrukturnih radova negde bilo potrebno ukloniti stabla u blokovima gde su ’’stigli’’ parkinzi dolaze i nove sadnice. Tako će sada ovaj deo grada osim za nova parking mesta biti bogatiji i za oko stotinu sadnica visokih lišćara, a Đokić kaže da će ’’za svako uklonjeno drvo, tri nova biti zasađena’’.

foto: Kurir/T.Ilić

Gradu jeste potrebna nova infrastruktura, ali i što više zelenih površina, travnjaka i drveća pa je lani zasađeno 600 stabala. Loznica će, najavili su iz lokalne samouprave, nastaviti taj trend i tokom ove i početkom naredne godine u centralnim gradskim ulicama dobiće još 600 novih sadnica za čiju je nabavku novac izdvojen tako da će nastaviti sa ozelenjavanje gradskih površina što jeste jedan od prioriteta.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track