Osma Zetovijada prvog vikenda u avgustu

Prijepolje

Osma Zetovijada prvog vikenda u avgustu

Srbija -
Zetovi će ove godine uz standardne kriterijume, o čijem ispunjavanju pečat daju tašte, igrati šah sa nosiocima zlatne medalje sa nedavnih MOSI igara u Beranama, rekao predsednik Udruženja građana "Limski darovi" Milan Cmiljanović

PRIJEPOLJE - Izbor "Naj prijepoljski zet godine" održaće se prvog avgustovskog vikenda i okupiće veliki broj kandidata, najavili su danas organizatori te manifestacije.

"Pred nama je osma "Zetovijada" i to je jedinstvena manifestacija u Srbiji, a prema dosadašnjim saznanjima jedna je od dve u Evropi", rekao je predsednik Udruženja građana "Limski darovi" Milan Cmiljanović.

Prema njegovim rečima, za sada ima prijavljenih deset zetova kandidata, ali će broj sigurno biti veći, jer se kandidature primaju i na dan završne manifestacije.

"Zetovi će ove godine biti na dodatnoj proveri. Uz standardne kriterijume o čijem ispunjavanju pečat daju tašte, najbolji prijepoljski zetovi će igrati šah sa nosiocima zlatne medalje sa nedavnih MOSI igara u Beranama", rekao je Cmiljanović.

Kako je danas najavljeno, na ovogodišnjoj "Zetovijadi" obeleziće se i "zlatna svadba" jednog od titulara Ljubomira Gavrilovića iz Beograda koji je Prijepoljku Melihu Asimović oženio tačno pre pedeset godina.

Jedinstveno zvanje "Naj prijepoljski zet godine" do sada je ponelo 37 gospodina oženjenih Prijepoljkama. Ima ih iz svih delova sveta, različitih su zanimanja, ali imaju i jednu zajedničku crtu: odani su taštama i rodnom gradu njihovih izabranica.

Organizator ovogodišnje "Zetovijade" je i Turistička organizacija i Skupština opštine Prijepolje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track