Vlast u Paraćinu ne zavisi od republičke koalicije

Saša Paunović

Vlast u Paraćinu ne zavisi od republičke koalicije

Srbija -
Mi imamo većinu bez stranaka koje čine republičku vlast, tako da ne verujem da će stranke koje učestvuju u lokalnoj vlasti, osim SNS, da napuste lokalnu vlast i odu u opoziciju, rekao predsednik opštine Paraćin Saša Paunović

PARAĆIN - Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović (DS) izjavio je da skupštinska većina u Paraćinu, koju predvodi DS, ne zavisi od stranaka koje čine republičku vlast i da neočekuje nikakvo prekomponovanje lokalne vlasti.

Povodom najave predstavnika vladajuće koalicije da će posle izbora nove vlade sigurno biti promena lokalnih vlasti tamo gde je moguće, odnosno u opštinama gde je loša saradnja, Paunović je odgovorio da DS u Paraćinu ima većinu i bez stranaka koje čine republičku vlast.

"Mi imamo većinu bez stranaka koje čine republičku vlast, tako da ne verujem da će stranke koje učestvuju u lokalnoj vlasti, osim SNS, da napuste lokalnu vlast i odu u opoziciju", rekao je Paunović.

Vlast u Paraćinu uz DS čine i odbornici SPS i URS i "ukoliko bi se desilo da SPS i URS donesu odluku da izađu iz vlasti, u što sumnjam, jer ako bi i imale takav partijski nalog verujem da ga ne bi poslušale, već bi ostale deo skupštinske većine", ocenio je Paunović.

Kada je reč o DS, ta stranka u Paraćinu ima više odborničkih mandata nego sledeće tri liste zajedno, tako da što se tiče legitimiteta DS on nije sporan, rekao je Paunović.

U Skupštini opštine Paraćin koju čini 55 odbornika, DS ima 22, Grupa građana "Sve za Paraćin" i URS po sedam, JS, SNS i lista "Uposlimo Paraćin" po pet, dok SPS ima četiri mandata.

Lider URS Mlađan Dinkić najavio je juče moguće prekomponovanje vlasti u Novom Sadu i Somboru, odnosno da će doći do promene lokalnih vlasti u onim opštinama i gradovima u kojima postoji loša saradnja, dodajući da ima 10 do 15 gradova koji će verovatno promeniti lokalnu strukturu.

Da će biti promena na lokalu u Vojvodini veruju i socijalisti koji kažu da njihovi koalicioni partneri žele da se "lokalne vlasti tamo gde je moguće upodobe sa političkom voljom koja postoji na nivou Srbije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track