SPS bez instrukcija o promeni vlasti u Subotici

SPS bez instrukcija o promeni vlasti u Subotici

Srbija -
Mi se ponašamo u skladu sa postignutim koalicionim sporazumom koji je na snazi, nismo dobili nikakve zvanične sugestije, ni instrukcije, niti iz pokrajine, niti iz Republike, rekao prvi čovek subotičkih socijalista Rodoljub Đurić

SUBOTICA - Socijalisti u Subotici za sada nisu dobili nikakve instrukcije po pitanju eventualnog izlaska iz gradske vlade, u kojoj se nalaze zajedno sa DS, a demokrate veruju da to toga neće ni doći.

Posle najave potpredsednika SPS-a Dušana Bajatovića da će u Vojvodini doći do promene vlasti na lokalnom nivou, jer "više ne postoji politički blok SPS i DS", prvi čovek subotičkih socijalista Rodoljub Đurić rekao je danas da nikakve instrukcije centrale stranke po tom pitanju nisu dobili.

"Mi se ponašamo u skladu sa postignutim koalicionim sporazumom koji je na snazi. Nismo dobili nikakve zvanične sugestije, ni instrukcije, niti iz pokrajine niti iz Republike", rekao je Đurić.

Na pitanje da li je moguća drugačija većina od trenutne, koju pored DS i SPS čini još niz stranaka, Đurić kaže da je "matematički svašta moguće", ali da bi za drugačiju većinu od ove bilo potrebno "da se slože mnoge kockice".

Vlast u Subotici formirana je 7. jula, a čine je pored koalicija oko DS i SPS, SVM, LSV, LDP, SPO, DSS, Savez bačkih Bunjevaca i Bunjevačka stranka.

Predstavnici navedenih stranaka početkom jula potpisali su i Sporazum o zajedničkom učešću u vlasti, a platforma budućeg zajedničkog delovanja uobličena je u programskoj deklaraciji "Subotica - grad sigurne budućnosti".

Gradonačelnik Subotice i predsednik Gradskog odbora DS Modest Dulić izjavio je da većina u Subotici nije matematička, već da su stranke koje je čine okupljene na osnovu istog pogleda na razvoj i budućnost grada, odnosno pomenute deklaracije koju su zajednički formulisali.

"Na osnovu korektne saradnje u prethodnom periodu ja lično ne verujem da će SPS izaći iz većine, jer bi to značilo odustajanje od razvoja grada i svega što smo definisali u programskoj deklaraciji, odnosno poboljšanja svih aspekata života građana Subotice", rekao je Dulić.

U novom sazivu lokalnog parlamenta lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić" ima 20 odbornika, SVM 16, SNS i NS osam odbornika, Lista za Srbiju ( DSS, SRS i SDS) šest, po četiri imaju LDP, LSV i koalicija SPS-PUPS-JS. Savez bačkih Bunjevaca ima dva odbornika, a Pokret mađarske nade, Bunjevačka stranka i Demokratska stranka vojvođanskih Mađara (DSVM) po jednog odbornika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track