JEDINICA IZ KRUŠEVCA: Vojska dezinfikovala dva naselja u Kraljevu
Foto: Kurir

ANGAŽOVANI ŠIROM SRBIJE

JEDINICA IZ KRUŠEVCA: Vojska dezinfikovala dva naselja u Kraljevu

Srbija -

Ekipe Vojske Srbije iz Kruševca, sa dva specijalizovana vozila ABHO, JKP "Čistoća" i pripadnici Odeljenja za poslove civilne zaštite vršili su dezinfekciju Romskog naselja u gradu i prigradskog naselja Ribnica.

Deo jedinica 246. bataljona atomsko-biološko-hemijske odbrane iz Kruševca, kojim komanduje major Vladimir Filipović, angažovani su da u Kraljevu, sa dve cisterne za dezinfekciju, vrše biološku dezinfekciju ulica, trotoara i javnih gradskih površina.

Dezinfekcija se vrši rastvorom odgovarajuće koncentracije natrijum-hipohlorita koji se pokazao izuzetno efikasnim sredstvom u borbi protiv virusa korona, objavljeno je na zvaničnom sajtu tog grada.

Pripadnici tog bataljona angažovani su, osim u gradu Kraljevu, na teritoriji cele Srbije.

"Zadatke sprovodimo, za sada, dosta efikasno. Osim na biološkoj dezinfekciji u Kraljevu, trenutno zadatke izavršavamo i u Novom Sadu, Beogradu, Nišu. Pripadnici bataljona obučeni su, znatno osposobljeni i motivisani za izvršavanje zadataka. Imamo iskustva i nadamo se da ćemo u saradnji sa ostalim državnim institucijama i službama što pre situaciju staviti pod kontrolom", naveo je Filipović.

Prema rečima direktora Zavoda za javno zdravlje Kraljevo Aleksandra Macana, sa jučerašnjim danom, na teritoriji grada Kraljeva je registrovano sedam pozitivnih na virus korona, u Raškoj osam i u Vrnjačkoj Banji tri, što je ukupno 18 na teritoriji koju pokriva Zavod za javno zdravlje Kraljevo.

Iz Zavoda za javno zdravlje Kraljeva poslato je, do sada, 102 uzorka na testiranje, od čega je 18 pozitivno.

Macan je dodao i da je pod nadzorom 1.200 ljudi, odnosno kontakata.

(Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track