MINISTAR ZORAN ĐORĐEVIĆ: Obezbeđena zaštitna sredstva za zaposlene u Juri
Foto: Dragan Marinković

POSLE INSPEKCIJSKOG NADZORA

MINISTAR ZORAN ĐORĐEVIĆ: Obezbeđena zaštitna sredstva za zaposlene u Juri

Srbija -

Zaposlenima u preduzeću Jura u Nišu, nakon izvršenog inspekcijskog nadzora i naložženih mera inspektora rada, obezbeđena su zaštitna sredstva - maske, rukavice, kao i neophodna dezinfekciona sredstva, odnosno obezbeđen im je nesmetan rad, rekao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Đorđević je naveo da je u Juri obezbeđen nesmetan rad u skladu sa Uredbom o organizovanju rada u vreme vanrednog stanja i sprovođenja preventivnih mera u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u skladu sa Uredbom, u proizvodnom pogonu Jure u Nišu površine 11.237 metara kvadratnih, trenutno radi 70 zaposlenih i prilikom obavljanja posla naložženo im je da držže odstojanje od dva metra, odnosno da na jednoj tabli dužžine oko 4 - 4,5 metara radi jedan zaposleni, što radnici i poštuju.

Najavljeno je da će inspektori rada nastaviti u narednom periodu da obavljaju vanredne i redovne inspekcijske nadzore na teritoriji cele Srbije radi kontrole primene poštovanja člana 4. Uredbe o organizovanju rada u vreme vanrednog stanja i sprovođenja preventivnih mera u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, a sve u cilju zaštite prava zaposlenih.

"Svi poslodavci, koji ne budu postupali prema instrukcijama i naložženim merama snosiće odgovarajuće posledice, u skladu sa zakonom", zaključio je Đorđević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track