U NIŠKOM GERONTOLOŠKOM UMRLA 43 KORISNIKA: Bakica od 92 godine uspela da pobedi koronu
Foto: Profimedia

korona u srbiji

U NIŠKOM GERONTOLOŠKOM UMRLA 43 KORISNIKA: Bakica od 92 godine uspela da pobedi koronu

Srbija -

Od 186 korisnika Gerontološkog centra u Nišu koji su hospitalizovani zbog korona virusa, do danas su umrla 43, a ozdravilo je više od 40.

Rođaci jedne Nišlijka od 92 godine, koja je najstariji izlečeni pacijent u Kliničkom centru u Nišu, kazali su za agenciju Beta da je ona prebačena iz Gerontološkog centra na bolničko lečenje sredinom aprila, zajedno s velikom grupom drugih korisnika kod kojih je potvrđena zaraza korona viursom.

Po njihovim rečima, ona je bila na lečenju u novoj zgradi Kliničkog centra odakle je juče vraćena u Gerontološki centar. Preživela je korona virus, kazali su, zahvaljujući i angažovanju lekara, i tome što je dobrog zdravlja.

Podaci republičkog Kriznog štaba pokazuju da su u Nišu i Niškoj Banji hospitalizovana 524 lica sa potvrđenim korona virusom, što je upola manje nego pre dve nedelje kada ih je Nišu na lečenju bilo 1.200.

U starom delu niškog Kliničkog centra na lečenju je 137 obolelih, u novoj zgradi Kliničkog centra 127, u Studentskom domu 156 i u "Radonu" u Niškoj Banji 104. Od ukupnog broja obolelih, u veoma teškom stanju je 15 pacijenata koji su priključeni na respiratore.

Po podacima Instituta za javno zdravlje Srbije u protekla 24 časa u Nišu je korona virus potvrđen kod 12 građana, u Leskovcu i Aleksincu broj novoozaraženih je po 13, Novom Sadu 16, a u Beogradu 40. Korona virus do sada je potvđen kod ukupno 1.158 građana Niša.

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track