ALARMANTNO STANJE U VRANJU: Zbog po0večanog broja obolelih od korone zasedao krizni štab, evo koje su mere donete!
Foto: Facebook/ Službe za odnose sa javnošću Grada Vranja

ALARMANTNO STANJE U VRANJU: Zbog po0večanog broja obolelih od korone zasedao krizni štab, evo koje su mere donete!

Srbija -

Na sednici Kriznog štaba za suzbijanje i sprečavanje širenja virusa COVID-
19, kojom je predsedavao gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.
prisustvovali su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
Zoran Đorđević, narodni poslanik Slaviša Bulatović i načelnik Pčinjskog
upravnog okruga Srećko Pejković. Razmatrana je trenutne epidemiološke
situacije u gradu.

Prema dostupnim podacima kod 52 sugrađana testiranjem je utvrđeno prisustvo virusa COVID-19 i oni se tretiraju kao novooboleli. Testovi se odnose na uzorke uzete tokom 15. i 16. maja. Od 158 uzoraka testiranih 15. maja, pozitivno je 35, dok je od 163 uzoraka testiranih 16. maja pozitivno 17. Reč je o pacijentima sa blažim simptomima, odnosno lakšom kliničkom slikom i uglavnom je reč o osobama radno-aktivnog uzrasta.

Ministar Đorđević naglasio je bitnost kontrole u poštovanju propisanih mera zaštita od novog virusa koje je doneo Zavod za javno zdravlje, jer je upravo kontrola najbolji vid prevencije. Od početka proglašenja epidemije na teritoriji grada do sada, zabeleženo je ukupno 162 slučajeva obolevanja od virusa COVID-19.

Nakon toga, održana je i sednica Gradskog štaba za vanredne situacije kojom je predsedavao komandant štaba i gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

foto: Facebook/ Službe za odnose sa javnošću Grada Vranja

Na održanom sastanku sa članovima štaba, imenovano je lice koje će vršiti koordinaciju aktivnostima nadležnih inspekcija i službi, nadzor nad ugostiteljskim objektima ali i drugih objekata poslodavaca na teritoriji grada Vranja. Aktivnosti se odnose na kontroli poštovanja svih propisanih mera prevencija zaštite od virusa COVID-19.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na sva pravna lica, preduzetnike, kao i korisnike usluga da se ponašaju i preduzimaju sve neophodne preventivne mere i još jednom napominje da će sve propisane mere biti strogo kontrolisane od strane nadležnih inspekcija.

Imajući u vidu da je i dalje na snazi proglašena epidemija od zarazne bolesti, od većeg epidemiološkog značaja, Gradski štab za vanredne situacije apeluje na sve građane da se pridržavaju svih preventivnih mera, u cilju zaštite od zarazne bolesti COVID-19.

Kurir.rs/T. S.

Foto T.S

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track