SJAJNE VESTI IZ KRALJEVA: Drugi dan bez novoobolelih od korona virusa
Foto: J.S.

najnoviji bilans

SJAJNE VESTI IZ KRALJEVA: Drugi dan bez novoobolelih od korona virusa

Srbija -

KRALJEVO - Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva na elektronskoj sednici održanoj u ponedeljak konstatovao je da je epidemiološka situacija u gradu drugi dan nepromenjena, jer nisu registrovani novi pacijenti pozitivni na virus Kovid-19.

- Od početka epidemije, testirana je ukupno 1.801 osoba na teritoriji grada Kraljeva, od kojih je 51 osoba ili 2,83 odsto zaraženo. Od danas, svi budući uzorci biće testirani u laboratoriji „Vatreno oko“ u okviru Kliničkog centra Srbije, kaže se u saopštenju za javnost.

Kako se navodi u saopštenju, u Gerontološkom centru Mataruška banja nema zaraženih među korisnicima usluga ove ustanove, kao ni među zaposlenima, koji se nalaze pod merama karantina.

Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva nastavio je i aktivnosti na dodeljivanju dezinfekcionog sredstva drugim lokalnim samoupravama, koje su podnele zahteve posredstvom Stalne konferencije gradova i opština.

Do sada su se gradu Kraljevu za pomoć obratile 32 lokalne samouprave, kojima je odobreno preuzimanje ukupno 10.840 litara natrijum hipohlorita (NaOCl), a koje će biti realizovano u narednim danima.

(Kurir.rs / J.S. / Foto:J.S.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track