NA FUNKCIJU STUPA U SREDU: Sudija Aleksandra Tošić Arsić novi vršilac funkcije predsednika Osnovnog suda u Vranju
Foto: T.S.

MANDAT NAJDUŽE ŠEST MESECI

NA FUNKCIJU STUPA U SREDU: Sudija Aleksandra Tošić Arsić novi vršilac funkcije predsednika Osnovnog suda u Vranju

Srbija -

Rešenjem predsednice Višeg suda u Vranju, Dragane Ilić Marković, za vršioca funkcije predsednika Osnovnog suda u Vranju, postavljena je sudija Aleksandra Tošić Arsić.

Ona će na tu funkciju stupiti u sredu 3. juna 2020. godine, i mandat će joj trajati dok novi predsednik suda ne stupi na funkciju, najduže šest meseci, saopštio je Viši sud u Vranju.

Aleksandra Tošić Arsić rođena je u Vranju 1974. godine i potiče iz stare vranjanske porodice sa pravničkom tradicijom, jer joj je otac sada pokojni Miomir Tošić bio poznati vranjski advokat. Udata je i majka dve devojčice.

foto: T.S.

Po završetku pravnog fakulteta, bila je pripravnik u Okružnom sudu u Vranju, gde je radila na svim materijama, uključujući i sudsku upravu. Nakon što je položila pravosudni ispit, primljena je za stručnog saradnika u Okružnom sudu i tu je ostala do izbora za sudiju Osnovnog suda u Vranju 2010. godine. U Osnovnom sudu u Vranju je bila portparol toga suda i predsednik Krivičnog odeljenja.

Rad sudije Aleksandre Tošić Arsić je vrednovan ocenom "izuzetno uspešno obavlja sudijsku funkciju".

foto: T.S.

Dosadašnji vršilac funkcije predsednika Osnovnog suda u Vranju, Stojadin Stanković, je dopisom od 18. maja 2020. godine, obavestio predsednicu Višeg suda u Vranju da iz zdravstvenih razloga nije u mogućnosti da i dalje obavlja tu funkciju i predložio da počev od 3. juna 2020.godine, postavi novog vršioca funkcije predsednika Osnovnog suda u Vranju, stoji u saopštenju koje je potpisala sudija Tatjana Mihajlović Jovanović, portparol Višeg suda u Vranju.

T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track