STRAZBUR PO TREĆI PUT NAGRADIO KIKINDU: Treća evropska nagrada najvećem severnobanatskom gradu
Foto: Kurir/ S.U.

PLAKETA ČASTI

STRAZBUR PO TREĆI PUT NAGRADIO KIKINDU: Treća evropska nagrada najvećem severnobanatskom gradu

Srbija -

Dobitnik “Plakete časti” za 2020. godinu je Kikinda. U poslednje tri godine, to je treća nagrada koju je Parlamentarna skupština Saveta Evrope namenila najvećem severnobanatskom gradu. Pre dve godine sa Gradske kuće zavijorila se “Zastava časti”, dok je 2017. Kikinda zaslužila “Evropsku diplomu”:

foto: Kurir/ S.U.

- Naš grad jedini u Srbiji može da se pohvali prestižnim priznanjem koje dodeljuje Parlamentarna skupština Saveta Evrope. Ovo je još jedan korak na putu dobijanja “Evropske nagrade”, najvećeg priznanja koje je ustanovljeno 1955. godine. Od evropskih parlamentaraca već smo dobili tri prestižne nagrade- rekao je Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde. Promocija evropskih vrednosti, internacionalna saradnja, naročito sa bratskim gradovima, ali i mnogi uspešno realizovani prekogranični projekti, Kikindu su preporučili kao sredinu koja je zaslužila čak tri nagrade Parlamentarne skupštine Saveta Evrope:

-Osim što je siguran pokazatelj dobrih rezultata u prethodnih nekoliko godina, “Plaketa časti” potvrđuje i našu kvalitetnu saradnju sa bratskim gradovima iz Norveške, Mađarske, Rumunije, Izraela, Nemačke, Slovačke, BiH i Bugarske. Važna je i zbog jačanja načeg evropskog imidža, naročito u ekonomskom smislu. Investitorima šalje jasan signal o Kikindi kao povoljnoj sredini za ulaganje - ocenio je Markov i najavio da će uevropski parlamentarci, uskoro, Kikinđanima uručiti “Plaketu časti”.

foto: Kurir/ S.U.

Kurir.rs, S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track