MARATON U ČAST MEDICINSKOM OSOBLJU: Dvojica humanitaraca iz Loznice ponovo u akciji
Foto: Privatna arhiva

sutra će trčati 40 kilometara trčeći

MARATON U ČAST MEDICINSKOM OSOBLJU: Dvojica humanitaraca iz Loznice ponovo u akciji

Srbija -

Loznički ultramaratonac Aleksandar Kikanović i biciklista Nikola Tomić iz Valjeva, dva humanitarca, ne miruju ovoga leta.

U čast medicinskog osoblja, lekara, medicinskih sestara i svih ostalih koji su na prvoj liniji fronta borbe sa kovidom-19, njih dvojica sutra će prevaliti 40 kilometara trčeći, odnosno vozeći bicikl, od Valjeva do Divčibara.

- Odlučili smo da učinimo to iz zahvalnosti prema svima onima koji nose najveći teret u borbi protiv koronavirusa. U čast onima koji dan i noć, rizikujući svoje živote, radeći na ovim visokim temperaturama satima u skafanderima, ne viđaju svoje porodice i čine sve da što više obolelih ozdravi i ode svojim kućama. Ovo što mi radimo je simboličan način na skrenemo pažnju na sve te ljude koji zaslužuju poštovanje svih nas i ogromnu zahvalnost. Maraton počinjemo sutra ujutru u sedam sati i na cilju treba da budemo u podne – kaže Kikanović za Kurir.

Ovaj dvojac će naredne nedelje imati još jedan maraton od Valjeva do Beograda, nekih 90 kilometara, kada će sakupljeni novac odneti roditeljima sedmogodišnjeg Pavla Tasića kome je potrebna velika suma novca za operaciju u inostranstvu.

Podsetimo, Kikanović i Tomić su pre desetak dana organizovali akciju porikupljanja humanitarne pomoći za ovog dečaka. Kikanović je pretrčao 75 kilometara od Loznice do Valjeva, a u Osečini ga je sačekao Tomić sa još nekoliko biciklista pa su zajedno produžili do cilja.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track