TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA SRBIJU: Usvojen dečak iz Trstenika koji je izgubio roditelje
Foto: Profimedia

SVE PO ZAKONU

TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA SRBIJU: Usvojen dečak iz Trstenika koji je izgubio roditelje

Srbija -

Dete kojem su oba roditelja stradala nesrećnim slučajem i čija je sudbina potresla čitavu Srbiju, danas je dobilo zakonske usvojitelje, zahvaljujući angažovanju nadležnih institucija, a pre svega Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Centra za socijalni rad u Trsteniku.

Ministar Zoran Đorđević rekao je da se i danas pokazalo da država brine o svakom detetu jednako i da omogućava da deca koja nisu imala lepo detinjstvo dobiju priliku za bolju budućnost. Dodao je da država radi na novom zakonu koji će dodatno unaprediti proces usvojenja, iako i postojeća rešenja nailaze na pohvale iz sveta.

Centar za socijalni rad u Trsteniku nakon detaljnih analiza pronašao je detetu adekvatne roditelje. Dete je imalo period adaptacije, kako to nalaže i ustaljena procedura i nakon toga odlučeno je da zvanično bude usvojeno, objasnio je ministar Direktor Centra za socijalni rad Trstenik Dragojlo Minić rekao je da je danas srećan dan i za dete i za usvojitelje, kao i za sam centar, podsetivši da je "cela Srbija plakala za tim detetom kada je izgubilo roditelje".

Đorđević je danas razgovarao i sa novom predsednicom opštine Trstenik Milenom Turk, koja je danas stupila na dužnost.

"Drago mi je da se mladi u Srbiji nalaze na pozicijama i da im je data prilika da znanjem, radom i angažovanjem doprinesu prosperitetu naše zemlje. To i jeste politika predsednika Aleksandra Vučića", rekao je Đorđević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track